• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi OPET izvisio, Brazil u finalu nakon 12 godina

Autor mondo.rs

Firmino i Žesus kažnjavali su promašaje Argentine, pa je tako Leo Mesi i deveto takmičenje sa "gaučosima" napustio bez trofeja koji se toliko dugo čeka.

Ni ovo nije TA godina za argentinski fudbal!

"Gaučosi" su nekako prošli grupu, najbolju partiju prikazali protiv Venecuele, ali ih je u polufinalu Kopa Amerike dočekao Brazil i poslao kući - golovima Žesusa i Firmina - 2:0 (1:0).

Najveće rivalstvo u istoriji reprezentativnog fudbala i u ovoj epizodi je pripalo Brazilcima koji su pred domaćom publikom u Belo Orizonteu prikazali solidan fudbal, dovoljan da se rival bez samopouzdanja izbaci sa turnira.

Nije da Argentina nije imala šanse, pogađala je okvir gola preko Mesija i Aguera, vjerovatno bila bolji rival u većem dijelu utakmice, ali nije imala završnicu kao "karioke".

Brazilci su već u 19. minutu poveli kada su Firmino i Žesus zamijenili mjesta, pa je tako napadač Liverpula s lijevog boka poslao loptu za špica Sitija, a ovome nije bilo teško da zakuca loptu u mrežu nemoćnog Franka Armanija.

Ispromašivali su se Argenentici, a onda su u 71. minutu ponovo isti igrači bili u centru pažnje, samo što je ovoga puta napad tekao po desnoj strani, sa zamijenjenim ulogama.

Firmino je dočekao loptu Žesusa i kao u školskom dvorištu duplirao prednost.

Ovo je značilo i da će Lionel Mesi još jednom ostati bez trofeja sa reprezentacijom Argetine - u devetom pokušaju na velikom takmičenju, s tim da je prethodna dva puta stizao do finala Kopa Amerike, a sada je zaustavljen korak ranije.

Ostaju mu "tek" Olimpijske igre sa kojih ima pehar iz 2008. godine.

Pitanje je koliko mu je pokušaja ostalo pošto je proslavio 32. rođendan, a jedan od posljednjih će svakako biti Svjetsko prvenstvo u Kataru, ako i dalje bude u ovakvoj formi.

Brazilci su druge strane pokazuju da mogu da igraju i bez Nejmara, pošto su obezbijedili meč za trofej prvi put poslije 2007. godine.

Tada su razbili Argentinu, a ovoga puta će igrati protiv boljeg iz duela Perua i Čilea, dvostrukog uzastopnog šampiona, ali je dobra vijest za njih da će imati svoju publiku uz sebe, kako bi došli do šestog trofeja prvenstva Južne Amerike.

Što se tiče Mesija, do nekog sljedećeg puta i neke bolje Argentine...

Brazil - Argentina
Izvor: YouTube/Spotlight

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC