• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savićević o Arkanu: Smejao sam s kad sam ga video!

Autor mondo.rs

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dejan Savićević prisetio se dana kada je upoznao nekadašnjeg vožu navijača Crvene zvezde Željka Ražnatovića-Arkana, koji je potom bio komandant srpskih paravojnih formacija u ratu u Ex-Yu.

 Savicevic-o-Arkanu Izvor: MN Press/arhiva

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević i nekada važan faktor u pohodu Crvene zvezde na titulu prvaka Evrope 1991. godine u intervjuu "Nedeljniku" prisetio se i dana kada je upoznao Arkana, koji je svojevremeno bio vođa navijača Crvene zvezde i koji je i "krstio" grupu imenom "Delije".

Savićević je rekao da je Arkan imao veliku ulogu na tadašnjoj severnoj tribini, na kojoj se okupljaju pristalice crveno-belih i organizovano navijaju. Arkan je imao veliku ulogu u političkim dešavanjima u Srbiji u to vreme pod režimom Slobodana Miloševića.

"On je preuzeo navijače. I njegovi prvi 'Tigrovi' bili su sačinjeni od navijača. Zašto se to desilo da baš on preuzme, to ne znam. Ali jeste bio glavni među navijačima. Ja sam njega upoznao igrom slučaja 1985. Te godine kada smo igrali u Glazgovu protiv Rendžersa u Kupu šampiona, otišli smo dan ranije. Kad na dan utakmice ja ne mogu da verujem - dolazi on sa grupom navijača. Crvena kapa, šuškavac crveni preko trenerke i onaj njegov roleks od dvesta-trista hiljada maraka. Ja kažem: 'Željko, odakle ovamo, prošpijaće te neko'. Kaže on: 'Neće niko'", prisetio se Savićević u intervjuu "Nedeljniku".

Izvor: MN Press/arhiva

Savićević se prisetio i drugih detalja i scene sa Arkanom:

"Kako sam bio malo povređen, a pobedili smo prvu 3:0, izašao sam na poluvremenu. I vidim ga sa policijacima ispod tribine. Ja umirem od smeha, on menja kape sa njima, slikaju se... Malo, pomalo, sede čovek u drugom poluvremenu na klupu. Bio je prodoran. Znao je to da iskoristi. I na kraju se vratio on, ali, rekoh, gde da dolazi ovamo. Nije to Evropa, to je ostrvo, a treba uteći sa ostrva. Da je Francuska, Belgija, pa može se uteći, a gde ćeš ovde, sve voda oko tebe. Posle je počeo rat i poznat je taj deo njegove životne priče...", rekao je Savićević.

PROČITAJTE JOŠ >>> Savićević:Tumba LAŽNI PATRIOTA, Terzićevi PRSTI u SVEMU

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC