• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović: Zasluženo, ali ima prostora za napredak!

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

''Zasluženo smo slavili, ali imamo prostora za nadogradnju igre. Moramo da budemo maksimalno obazrivi kako bismo prošli u narednu rundu'', rekao je Žižović poslije utakmice.

 Žižović Zaslužena pobjeda imamo prostora za napredak Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Radnika napravili su značajan korak ka plasmanu u drugo kolo kvalifikacija za igu Evrope savladavši večeras na banjalučkom Gradskom stadionu, u prvom meču prve runde, ekipu Spartaka iz Trnave rezultatom 2:0.

Bh. predstavnik poveo je u 34. minutu sjajnim golom Nedima Mekića, dok je odmah na startu drugog dijela prednost udvostručio najiskusniji prvotimac Velibor Đurić, tako da bijeljinski premijerligaš uz dva koraka ispred Slovaka dočekuje revanš utakmicu.

Šef stručnog štaba Radnika Mladen Žižović na konferenciji za novinare poslije prve Radnikove pobjede u evropskim kupovima rekao je da je njegova ekipa dobila više nego što se nadala u najavi susreta.

''Prvo bih čestitao ekipi Spartaka na fer i korektnoj igri. Smatram da smo dobili mnogo više na ovoj utakmici od onoga što smo priželjkivali, a to je da ne primimo gol, a uz to smo postigli dva. Što se tiče kvaliteta igre, smatram da imamo mnogo prostora za napredak. Jesmo bili bolji u duel igri i realizaciji šansi, ali imamo itekako prostora da se nadograđujemo s obzirom da nismo baš pokazali pravo lice što se tiče igre. Smatram da smo sasvim zasluženo pobijedili, da se fudbal igra zbog golova, a mi smo ih postigli. Mislim da ekipa Spartaka nije kreirala nijednu priliku ispred gola, osim nekoliko dalekometnih pokušaja'', rekao je strateg Bijeljinaca koji, razumljivo, poziva na oprez nakon velikog uspjeha njegovog tima.

''Moramo da znamo da smo neiskusni u ovom takmičenju kao ekipa. Mi ne igramo mnogo u Evropi dok za Spartak znamo gdje je završio prošle godine. Iako nisu u pitanju isti igrači kao tad, ipak ekipa iz Trnave ima više iskustva u ovakvim mečevima. Biće nam potrebno puno snage, sreće i snalažljivosti da očuvamo ovaj rezultat jer nas sigurno u Slovačkoj očekuje paklena atmosfera. Završeno je samo jedno ''poluvrijeme'' ovog dvomeča, a mi smo kao narod poznati po tome da slavimo unaprijed, ali nas to neće zavarati. Moramo da budemo maksimalno obazrivi kako bismo sačuvali stečeno i napravili još jedan iskorak što se tiče bh. fudbala. Jedno je sigurno – mi smo veliki korak napravili današnjom istorijskom pobjedom'', podvukao je strateg Radnika.

Revanš utakmica biće igrana za sedam dana, na stadionu ''Anton Malatinski'' u Trnavi, a bolji iz ovog dvomeča će u drugom kolu ukrstiti koplja sa Lokomotivom iz Plovdiva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC