• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Pobjeda u Skoplju plus za nastavak sezone''

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

''Jesmo priželjkivali pobjedu, ali ko bi, u današnjem fudbalu, očekivao baš ovako ubjedljivu?'', rekao je šef stručnog štaba Zrinjskog Hari Vukas nakon trijumfa njegovog tima nad Akademijom Pandev rezultatom 0:3.

Fudbaleri Zrinjskog u novu sezonu ušli su na najbolji mogući način – savladali su u Skoplju, u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ekipu Akademije Pandev rezultatom 0:3 i praktično ''zagazili'' u drugu rundu, gdje bi odigrali dvomeč protiv holandskog Utrehta.

Već u 28. minutu meča na semaforu Arene Todor Proeski bio je ispisan rezultat 0:2 poslije pogodaka Irfana Hadžića i Staniše Mandića, a trijumf je potvrđen pogotkom Miljana Govedarice iz 55. minuta.

Trenersku komandu nad igračima ''u dresu sa lentom'' ovog ljeta je preuzeo Splićanin Hari Vukas, koji će, sigurno, vječno pamtiti debi na klupi ovog kluba.

''Prvo, želim da čestitam svojoj ekipi na dobroj igri i ostvarenom rezultatu. Ovo je za nas veliki plus s obzirom na ono što nas očekuje u daljem toku takmičenja ali i početak Premijer lige BiH i zgusnut raspored. Napravili smo jedan sjajan rezultat protiv ekipe koja je baš dobra i kvalitetna i koja je napravila puno problema. Što se tiče same utakmice, mislim da smo kontrolisali njen tok u prvom poluvremenu, bili smo uspješni u realizaciji i sigurno da je to odvelo utakmicu u jednom smjeru gdje su domaćini morali da preuzmu više rizika u igri. Međutim, dobro je pa je moja ekipa bila koncentrisana i pravovremena, tako da kad pogledam cijelu utakmicu, mislim da smo zasluženo pobijedili'', rekao je Vukas, koji je na konferenciji za novinare priznao da nije očekivao ovako lak trijumf svojih izabranika.

''Ko bi u današnjem fudbalu očekivao ovakav rezultat u gostima, pogotovo ako znamo da se radi o evropskom takmičenju? Svjedoci smo mnogih utakmica i jako je teško ostvariti ovakav pozitivan ishod. Jesmo priželjkivali, naravno, i radili sve da dođemo do povoljnog rezultata. Možda smo imali i malo sreće, pa smo bili precizni u pravo vrijeme. Sigurno da je rezultat dobar za nas, ali opet kažem, ne mislimo da je išta gotovo znajući kakav je fudbal danas. Bićemo maksimalno ozbiljni jer želimo da potvrdimo ovaj rezultat pred domaćom publikom i prođemo u sljedeće kolo.''

Miljan Govedarica i Irfan Hadžić su ovog ljeta stigli među ''plemiće'' potpisavši dvogodišnje ugovore. Prvi od njih dvojice je prethodno nosio dres Zvijezde 09, dok je Hadžić morao da razduži opremu bijeljinskog Radnika. Ljetne akvizicije šestostrukom šampionu Bosne i Hercegovine već su se isplatile.

''Klub je napravio pravu stvar dovođenjem ovih igrača. Oni su se kroz svoje igre u Premijer ligi prošle godine iskristalisali kao izuzetno kvalitetni, što se vidjelo i tokom pripremnog perioda. Protiv Akademije Pandev su to još jednom dokazali i ja kao trener mogu da budem samo srećan zbog toga'', istakao je Vukas.

Između Hadžićevog i Govedaricinog gola, poentirao je Staniša Mandić, koji je 2015. godine bio član reprezentacije Srbije do 20 godina koja se okitila titulom kontinentalnog šampiona.

''Generalno, mislim da je bila teška utakmica. Smatram da smo u prvom poluvremenu odigrali kompaktno kako u odbrani, tako i u napadu i na vrijeme dali golove. Na kraju, meč je završen rezultatom 0:3 i mislim da je to veoma dobar rezultat za nas pred revanš koji igramo kod kuće. Posljednjih 25 minuta smo se, možda, i nesvjesno povukli, možda je i umor učinio svoje, ali vodili smo već 0:3. Vjerujem da će biti još lakše igrati pred većim brojem navijača, doći će više ljudi da nas bodri. Zahvaljujem im se na podršci i na ovoj utakmici, došli su u velikom broju i jedva čekam utakmicu u Mostaru'', rekao je za Zrinjski TV ofanzivac rođen 1995. godine u Herceg Novom.

Revanš utakmica između Zrinjskog i Akademije Pandev igra se 18. jula na stadionu Pod Bijelim brijegom, a termini utakmica druge runde su 25. jul i 1. avgust.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC