• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Čelika: Uzbuđen sam pred domaći debi!

Autori mondo.ba Autori Fena

Utakmica se igra na stadionu ''Bilino polje'' sa početkom u 20:30 časova.

Fudbaleri Čelika će nakon trijumfa na Pecari protiv Širokog Brijega, kojeg su u 1. kolu porazili rezultatom 0:1, u nedjelju na svom terenu u okviru 2. kola Premijer lige ugostiti aktuelnog prvaka Sarajevo.

Zeničani su prošle sezone na svom terenu protiv Sarajeva odigrali utakmicu bez golova, ali u ovu utakmicu ulaze s puno više optimizma, o čemu govori i podatak da su u prodaju pustili svih 13.000 ulaznica.

"Ostvarili smo dobar rezultat u važnoj utakmici u Širokom, gdje smo osvojili tri boda i to je bio dobar početak za nas. Nadamo se uspjehu i protiv Sarajeva'', rekao je na današnjoj pres-konferenciji trener Hasan Ozer.

Turski strateg je upozorio kako moraju ostati čvrsto s obje noge na zemlji jer nije važno kako ste počeli neko kako ćete završiti sezonu.

''Ovo će biti moj prvi susret u prvenstvenom meču s navijačima Čelika i zbog toga sam jako uzbuđen. Vjerujem da će stadion biti pun i da će navijači doći da nas podrže protiv Sarajeva", istakao je Ozer.

Što se tiče ekipe Sarajeva, zenički trener kazao je da je gledao njihove evropske nastupe i meč protiv Zrinjskog, u kojima je primjetio da su vrlo disciplinovana ekipa.

"Bez obzira na neke povrijeđene igrače, oni će izaći sa 11 igrača, kao i mi. Učinićemo sve da pobijedimo'', najavio je Ozer, koji je dodao kako još nije odlučio u kojem će sastavu istrčati jer svi igrači imaju pravo nastupa. Do utakmice, podsjetio je, imaju još dva treninga.

''Sve utakmice će za nas biti teške pa i ova protiv Sarajeva, ali najvažnije je da mi damo svoj maksimum. Izaći ćemo na teren s namjerom da pobijedimo, ali ovo je fudbal i moramo biti spremni na svaki ishod'', rekao je Ozer.

Jedini mladi reprezentativac iz redova Čelika, štoper Vedran Vrhovac, najavio je kako će mali detalji odlučiti o pobjedniku meča, ali da se nada da će to biti oni.

''Vjerujem da će atmosfera na stadionu biti kakva se rijetko viđa na našim terenima. Pozvao bih navijače da dođu i budu naš 12. igrač'', rekao je Vrhovac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC