• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Minimalac" Borca vrijedan tri boda!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Borca savladali su Zvijezdu 09 u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine - 1:0 (1:0) i osvojili tri vrijedna boda.

 PL BiH (2. kolo): Borac - Zvijezda 09 Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Borac je zabilježio prvu pobjedu u novoj sezoni 2019/20!

Pred oko 5.000 gledalaca na Gradskom stadionu u Banjaluci oružje je položila Zvijezda 09 minimalnim rezultatom, a gol odluke postigao je kapiten crveno-plavih Stojan Vranješ.

Poslije centaršuta Ivana Crnova iz kornera, "zaplivao" je kroz vazduh golman gostiju Strahinja Manojlović, a iskusni Vranješ nadskočio sve rivale i glavom pogodio mrežu za kako se ispostavilo na kraju minimalnih, ali zlata vrijednih 1:0.

Upravo su bodovi jedino važni crveno-plavima jer nisu prikazali pretjerano dobru igru, može se slobodno reći da su sretno stigli do trijumfa jer je ekipa iz etno-sela Stanišići propustila sijaset šansi da zatrese mrežu domaćina.

Borac je večeras djelovao stegnuto, stisnuto i pomalo uplašeno, što je i normalno s obzirom na imperativ pobjede na leđima, dok su "rasterećeni" igrači Zvijezde 09, stvarali i promašivali šanse. Posebno je agilan bio nekadašnji igrač Banjalučana Ognjen Đelmić u prvom dijelu, da bi u nastavku još jedan "borčevac" Fedor Predragović barem u nekoliko navrata dobro zagrijao dlanove golmana Mladena Lučića.

S druge strane, bilo je poluprilika i pred golom gostiju da se riješi utakmica mnogo ranije, međutim, večeras se nije iskazao novopridošli napadač Srđan Vujaklija, ali jesu "starosjedioci" Vranješ i mladi Vladan Danilović, koji je bez sumnje bio jedan od najboljih pojedinaca na Gradskom stadionu.

Ipak, ne treba prestrogo suditi Banjalučanima s obzirom na potpuno novi tim, kojem još treba vremena da se uigra. Uostalom igra će se brzo zaboraviti a pamtiće se samo rezultat i upisani bodovi.

Osim toga, Borac će sigurno prenoćiti na diobi liderske pozicije sa Željezničarom i Slobodom.

Premijer liga BiH, drugo kolo

Mladost - Željezničar 0:2 (0:0)
/Zec 50, Krpić 78/

Radnik - Tuzla siti 3:0 (3:0)
/Maksimović 6, 35 pen, Đurić 38/

Sloboda - Široki Brijeg 2:2 (0:1)
/Bekić 45+1, Maksimović 90+3 - Bagarić 33, Jović 50/

Borac - Zvijezda 09 1:0 (1:0)
/Vranješ 24/

nedjelja

Zrinjski - Velež (20:00)

Čelik - Sarajevo (20:30)

TABELA: Željezničar 4, Sloboda 4, Borac 4, Tuzla siti 3, Mladost 3, Čelik (-1) 3, Sarajevo (-1) 3, Radnik 3, Široki Brijeg 1, Zrinjski (-1) 0, Velež (-1) 0, Zvijezda 09 0.

TOK UTAKMICE

- kraj - 

90. minut - Tri minuta nadoknade.

89. minut - Umjesto napadača Borca Vujaklije u igri je Bojan Marković.

87. minut - "Bomba" Aleksandra Vojnovića sa nekih 25 metara pod prečke, ali ponovo je sjajno reagovao golman Borca.

85. minut - Malo je ostalo do kraja susreta, očekuje nas neizvjesna završnica. Pet minuta i sudijskoj vrijeme arbitra Luke Bilbije.

80. minut - Umjesto Mirića u igri je Demir Jakupović u ekipi Banjalučana.

80. minut - Odlična akcija Borca i Stojana Vranješa, međutim, presječena je povratna lopta Vladana Danilovića i prilika da se ovjere bodovi Borca je propala.

76. minut - Odličan udarac sa 20-ak metara veziste Zvijezde 09 Fedora Predragovića, međutim, bio je za malo neprecizan, da bi u sljedoj akciji opet Predragović gađao suprotan ugao, ali je Mladen Lučić još bolje odbranio.

75. minut - Gosti pokušavaju da stignu do izjednačenja, dok Banjalučani čekaju grešku da dokusure protivnika.

69. minut - Bangura, koji je zamijenio Blagojevića u timu gostiju, zaradio je žuti karton zbog oštrog prekršaja, a par minuta ranije požutio je Aničić, kao i Bosančić u ekipi Borca.

66. minut - Mladi vezista Borca Vladan Danilović je imao nekoliko dobrih poteza na sredini terena i sigurno je među najzapaženijim akterima na utakmici.

60. minut - Kontranapad Zvijezde 09 - četiri na tri, ali je Ognjen Đelmić loše šutirao i propala je dobra prilika za izjednačenje gostiju.

55. minut - Borac je nešto bolji u ovim trenucima, ima posjed lopte, ali još nedostaje završnica.

46. minut - Nastavljen je meč u Banjaluci i već na samom otvaranju Stojan Vranješ je imao priliku da udvostruči prednost Borca, ali bio je neprecizan.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

- poluvrijeme - 

40. minut - Borac je malo spustio loptu jer su gosti opasno prijetili iz kontri.

33. minut - Stopostotna šansa za Zvijezdu 09. Kontranapad Ognjena Đelmića i asistencija ka Fedoru Predragoviću, ali nekadašnji napadač Borca šutirao je pored stative! Zvijezda 09 je u dosadašnjem toku mnogo opasniji od Banjalučana, koji imaju prednost.

30. minut - Nova odlična šansa za goste iz etno-sela Stanišići. Ponovo je priliku imao Slaven Stjepanović, ali opet je na visini zadatka bio golman Mladen Lučić i spasio Borac.

24. minut - GOOOL! Borac je poveo! Ivan Crnov je centrirao iz kornera, a najviši u skoku bio je kapiten crveno-plavih Stojan Vranješ i pogodio mrežu Zvijezde 09 - 1:0. Ovaj pogodak ide na dušu golmanu gostiju Strahinji Manojloviću.

17. minut - Zvijezda 09 se brani i vreba priliku da iz kontranapada ugrozi gol Mladena Lučića. Upravo je golman Borca odlično reagovao i spriječio vođstvo gostiju poslije udarca Slavena Stjepanovića.

7. minut - Prvi udarac ka golu Banjalučana uputio je Ognjen Đelmić, nekadašnji napadač crveno-plavih, ali je šutirao visoko iznad prečke.

- Navijači Borca, popularni "Lešinari" koji su pred početak sezone prekinuli bojkot i vratili se na tribine, imali su zanimljivu poruku na transparentu: "Prestanite se igrati političkih igara oko našeg velikana!!! I dalji si naša stranka, Borac 1926".

5. minut - Borac ima inicijativu od početka, ali zasad bez prilika pred golom gostiju iz Semberije.

1.minut - Počeo je meč na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Radnik "razbio" Tuzlake, Željo siguran u nastavku

NAJAVA

Večeras crveno-plavi u Banjaluci protiv ekipe iz etno sela Stanišići igraju prvi domaći meč po povratku u elitni rang u okviru drugog kola šampionata BiH.

Prema najavama iz tabora Banjalučana, očekuje se i prva pobjeda i sva tri boda, dok se gosti nadaju da mogu ostati neporaženi na Gradskom stadionu, iako priznaju da je Borac favorit za trijumf.

Banjalučki tim je na startu osvojio bod protiv Željezničara na "Grbavici" (0:0), dok su Semberci deklasirani na svom terenu u Ugljeviku od Tuzle siti (1:5).

Treneri Branislav Krunić i Boris Savić saopštili su i startne postave.

BORAC: Lučić, Jovanović, Bosančić, Danilović, Ćosić, Dujaković, Mirić, Vranješ, Janičić, Crnov, Vujaklija.

ZVIJEZDA 09: Manojlović, Predragović, Benović, Mehmedagić, Blagojević, Đelmić, Stjepanović, Tojčić, Vojinović, Korea, Marković.

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realno

Pratim Borac i jako mi je drag klub.Sto se tice postave pohvale su upucene igracima koji su i doveli Borac u Premijer ligu.Realno cijeli tim je trebao ostati jer to su ti momci koji su i zasluzili da igraju mislim na tim koji se borio za Premijer ligu(odbrana,vezni i trener) sto se primjeti po”bombasticnim”pojacanjima, ciframa i samoj organizaciji igre i zalaganju.Inace Borcu puno srece u nastavku takmicenja,jer Banja Luka zasluzuje klub koji ce biti reprezentativan u svakom pogledu i samim tim vratiti publiku na stadione mislim( obicne gradjane) zeljne lijepe igre i navijanja!

Pohvala

Pohvala za Lesinare. Iako moraju sad puno raditi da vrate neku brojku od prije par godina, djelovali su dosta gromoglasno a pjesme su smjenjivane dinamicno tako da su djelovali odlicno i zivahno i ponovo smo culi neke zaboravljene pjesme za razliku od nekih prethodnih puta kada su po pola utakmice monotono pjevali jednu te istu pjesmu

Sreca

Sreca pa nismo zasluzeno izgubili. Dujakovicu i Danilovicu i Vranjesu cestitke oni su ginuli za svoj Borac. Vrijedan pomena od dosljaka je samo Jovanovic ostali neka se stide. Sramota.

cool

@Sreca Umjesto nakon ovog kola da zauzmemo prvo mjesto, sa najboljom gol razlikom mi opet jalovo ko i svake godine. Naredno kolo idemo u Tuzlu očekujem pokušaj igre na nulu kao protiv Želje, tu se nećemo dobro provesti a protiv Radnika će za Krunića biti biti ili ne biti. Sumnjam da možemo više od boda u naredna dva meča a to je dosta slabo za igrače i ambicije koje imamo.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC