• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda sigurna i s rezervama: Lepi golovi i laka pobeda

Autor mondo.rs

Crveno-beli rutinski savladali Mladost. Prvenac Vulića, debitovali Petrović, Tomane i Krstović, igrao Gajić...

 Zvezda sigurna i s rezervama: Lepi golovi i laka pobeda Izvor: MN PRESS

U senci dvomeča sa Kopenhagenom i borbe za jesen na međunarodnoj sceni, fudbaleri Crvene zvezde odigrali su utakmicu 4. kola Superlige Srbije protiv Mladosti iz Lučana.

I, bez većih problema, savladali goste 2:0 (2:0).

Nova tri boda ove sezone najavio je Miloš Vulić svojim prvim pogotkom u crveno-belom dresu, kada je već u 4. minutu sjajno šutirao iz "slobodnjaka", a dominaciju svog tima drugim golom krunisao je Milan Jevtović iz snažnog šuta u nadoknadi prvog poluvremena.

Drugo poluvreme proteklo je u rutinskoj kontroli igre domaćih fudbalera, koji su propustili nekoliko prilika da dođu i do ubedljivije pobede.

Vladan Milojević je ovog petka odmarao većinu igrača koji nastupaju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa su tako iz duela sa Kopenhagenom prošlog utorka (1:1) igrali samo "slavljenik" Milan Borjan - kojem je ovo bio jubilarni 100. nastup za Zvezdu - zatim Mirko Ivanić (do 80. minuta), Ričmond Boaći (do 62) i Miloš Degenek (od 46).


Iskoristio je Zvezdin trener priliku da isproba igrače sa manjom minutažom, a svoje prve nastupe u crveno-belom dresu, bar kad su takmičarske utakmice u pitanju, upisali su Njegoš Petrović (odigrao ceo meč), Tomane (od 62) i Nikola Krstović (od 80), dok je Milan Gajić odigrao prvu utakmicu ove sezone.

Zvezda ima utakmicu manje zbog odloženog duela sa Voždovcem, a zanimljivo, ovo je treća pobeda identičnim rezultatom ove sezone u Superligi - 2:0.

Iako gosti iz Lučana nisu predstavljali težak zalogaj, utisak je da i među rezervistima, Milojević ima "materijala" za prvu postavu.

Videćemo da li će uskoro nešto i menjati, ali kako je Ričmond Boaći odigrao svojih sat vremena na terenu ovog petak, morao bi da se zabrine za svoj status prvotimca...

Za razliku od njega, Vulić je ostavio odličan utisak, Jevtović je isto bio na visini zadatka, debitant Petrović takođe, mada i nije imao previše defanzivnih obaveza... Tomane i Krstović su pokazali želju da se dokažu pred domaćin navijačima, kojih je bilo nešto više od 4.500, ali je evidentno da će im biti potrebno neko vreme da se uigraju.

Posle gostovanja u Danskoj, crveno-beli će igrati u Subotici protiv Spartaka.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Babić (46. Degenek), Žander - Petrović, Vulić - Jevtović, Ivanić (80. Krstović), Simić - Boaći (62. Tomane).

MLADOST: Rosić - Andrić, Selemić (62. Suraka), Šatara, Leković - B. Milošević, Sekulić - Pavlović, Radivojević, Mićević - Eliomar (46. Pešić).

Sudija: Dragan Čolović.

TOKOM UTAKMICE:

Kraj.

- Još jedan debitant u Zvezdi ovog petka. Nikola Krstović je zaigrao umesto Mirka Ivanića u 80. minutu.

- Prečka posle intervencije Rosića na dodavanje Simića ka Tomaneu. Imali su sreće gosti u 74. minutu.

- Vrlo lep pogodak Pavlovića za Mladost u 64. minutu, ali je poništen zbog ofsajda.

- Od 62. minuta prvi put u takmičarskoj utakmici za Zvezdu će igrati portugalski napadač Tomane. Zamenio je Boaćija, a istovremeno je u ekipi Mladosti Suraka ušao umesto Selemića.

- Lukav šut Simića vrhom kopačke u 56. minutu, nije to bila sigurna intervencija Rosića, ali jeste dovoljna da pošalje loptu u korner.

- Vrlo dobra prilika za Mladost u 50. minutu! Pavlović je bio uporan i uspeo da doda do Sekulića, koji je sa 15 metara šutirao pod prečku, ali je Borjan uspeo da interveniše i skrene loptu u korner.

- Drugo poluvreme počelo je promenama u oba tima. Za Crvenu zvezdu će umesto Srđana Babića igrati Miloš Degenek, a za Mladost umesto Eliomara igraće Ivan Pešić.

Poluvreme. Crveno-beli dominiraju od prvog minuta, a posle drugog gola potrebno je pravo čudo pa da ispuste pobedu.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 pogotkom Milana Jevtovića u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena.


- "VIktorije" gledamo u prvih pola sata na polovini gostiju iz Lučana.

- Žestok pritisak domaćih fudbalera u uvodnim minutima utakmice. Gosti se grčevito brane, a u 8. minutu je Ivanić mogao da duplira prednost Zvezde, ali je šutirao pravo u golmana Rosića.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi već od 4. minuta pogotkom Miloša Vulića iz slobodnog udarca.


- Ponovo razočaravajuća poseta na "Marakani" kada je u pitanju domaće prvenstvo. Teško da ima više od dve-tri hiljade gledalaca.

SUPERLIGA, 4. KOLO:

Crvena zvezda - Mladost 2:0 (2:0)
/Vulić 4, Jevtović 45+1/

subota


TSC - Čukarički 17.00
Javor - Mačva 20.00
Rad - Inđija 20.00
Radnički Niš - Voždovac 20.00

nedelja


Napredak - Partizan 19.00
Proleter - Spartak 20.00
Radnik - Vojvodina 20.00

TABELA: Zvezda (-1) 9, Vojvodina (-1) 9, TSC (-1) 9, Partizan (-2) 6, Radnički (-1) 6, Čukarički (-2) 6, Inđija (-1) 4, Mladost 4, Radnik (-1) 3, Spartak (-1) 3, Proleter (-1) 2, Voždovac (-2) 1, Mačva (-1) 1, Javor (-2) 0, Napredak (-1) 0, Rad (-2) 0.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

da

Jos jedan dokaz da je Liga Srbije smor smorova. Ok Zvezda ce biti prvsk sa 20 bodova razlike iza partizan sa 20 bodova ispred Vose a onda Cukaricki i to je to. To niko ne gleda

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC