• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Zvezda dovela Garsiju: Triler sa srećnim krajem

Autor mondo.rs

Detalji jednog od najuzbudljivijih transfera u domaćem fudbalu poslednjih godina.

Napeto je bilo prethodnih nekoliko dana u Crvenoj zvezdi, ali ne samo zbog dešavanja na fudbalskom terenu.

Igrači su uspešno okončali trilere u duelima sa Kopenhagenom i subotičkim Spartakom, a paralelno sa ovom drugom utakmicom, u jednoj od kancelarija stadiona Rajko Mitić odvijala se borba klupskog rukovodstva za potpis Matea Garsije.

Jedna od najneizvesnijih poslednjih nekoliko godina u domaćem fudbalu…

Ime argentinskog levog krila, koje će 10. septembra napuniti 23 godine, uspešno je čuvano u tajnosti do prošlog četvrtka, kada je u medije procurela informacija da je mladi fudbaler Las Palmasa prvi pik crveno-belih u nameri da se pojača napad pred dvomeč poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv švajcarskog Jang Bojsa.

Njegovo pominjanje izazvalo je veliku pažnju među navijačima, jer Garsija iza sebe ima odličnu sezonu na pozajmici u grčkom Arisu (10 golova), a već neko vreme je jasno da Zvezdi treba pojačanje na mestu levog krila.

Zato se posle objave u medijima nestrpljivo čekala zvanična vest na klupskom sajtu i fotografija Argentinca sa crveno-belim šalom.

DETALJI UGOVORA

Po saznanjima MONDA, Zvezda će za transfer Matea Garsije platiti 1.800.000 evra kroz tri rate, a plata Argentincu je 500.000 evra u prvoj sezoni, s tendencijom rasta za naredne. Ugovor je potpisan na četiri godine.

Kao konkurent srpskom šampionu od početka je pominjan mnogo bogatiji Olimpijakos, ali kada su Večernje novosti u petak uveče na svom sajtu objavile izjavu direktora Las Palmasove skauting službe, Branka Milovanovića, u kojoj kaže da je klub sa Kanarskih ostrva prihvatio Zvezdinu ponudu za obeštećenje (po saznanjima MONDA 1.800.000 evra u tri rate), činilo se da je pitanje potpisa samo formalnost.

Iste večeri, međutim, situacija se zakomplikovala po crveno-bele. Navodno je Olimpijakos pojačao svoju ponudu igraču, a čak i predsednik grčkog kluba, Evangelos Marinakis, lično zvao Garsiju ne bi li ga ubedio da umesto u Beograd otputuje u Atinu.

Avionska karta, ipak, nije otkazana i, iako su ga mnogi grčki mediji tog dana najavljivali kao novog fudbalera Olimpijakosa, Argentinac se u subotu oko podneva pojavio na "Marakani" u društvu pomenutog Milovanovića i menadžera Zorana Stojadinovića, nekadašnjeg sportskog direktora Zvezde.

Dolazak na stadion zabeležile su foto-kamere, međutim, sve do večernjih časova nije bilo novih informacija osim da se čekao dolazak generalnog direktora crveno-belih, Zvezdana Terzića iz Turske, gde je gledao utakmicu Superkupa Evrope između Liverpula i Čelsija, kao i to da je Marko Marin, najbolji igrač Crvene zvezde i nekadašnji član - u ovom slučaju konkurentskog - Olimpijakosa, pokušao svojim iskustvima da privoli Garsiju da izabere beogradske pre nego atinske crveno-bele.

Konačna odluka ostavljena je za nedelju, a posle dodatnih razgovora sa rukovodiocima Zvezde i trenerom Vladanom Milojevićem, Mateo je dao pozitivan odgovor i već u nedelju popodne trenirao sa novim saigračima. 

Crvena zvezda
Izvor: YouTube/Crvena zvezda


Klub je odneo pobedu nad Olimpijakosom i, po pisanju španskih medija, ranije zainteresovanim PAOK-om i D.C. Junajtedom iz Vašingtona, a na perspektivnom Argentincu je da opravda očekivanja već od mečeva sa švajcarskim prvakom. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC