• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA JE OPET LIGA ŠAMPIONA!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda se i ove jeseni vraća u Ligu šampiona! Šampion Srbije izbacio je i Jang bojse zahvaljujući golu Alekse Vukanovića i odbranama Milana Borjana iz finiša. Prepuna "Marakana" ispratila još jedan uspeh tima Vladana Milojevića.

 Crvena-zvezda-Jang-bojs-UZIVO-mec-za-Ligu-sampiona Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je OPET uspela!

Šampion Srbije će drugu godinu ZAREDOM igrati grupnu fazu Lige šampiona, rezervisanu za 32 najbolja tima kontinenta, pošto je i ove kvalifikacije u kojima je prošla Suduvu, Helsinki i Kopenhagen - krunisala "izbacivanjem" Jang bojsa i to pred prepunim tribinama "Marakane".

Posle odličnih 2:2 u Bernu, Crvena zvezda je u revanšu remizirala uz manje golova, heroj je bio Aleksa Vukanović posle akcije iz 59. minuta.

Sve je krenulo od "okreta" Boaćija po prijemu lopte na 40 metara od gola, brze tranzicije na levi bok gde je Marin "gurnuo" loptu za Rodića, a levi bek Zvezde poslao najbolji centaršut od početka meča gde je sjajno reagovao Vukanović i smirio tenzije koje su bile prisutne u vazduhu.

Delovalo je da su gosti daleko od izjednačenja, međutim "nemire" je vratio malerozni Ben, autogolom u 82. minutu, ali je smirenost sačuvao Borjan velikom odbranom.

ZVEZDA - JANG BOJS 1:1, UKUPNO 3:3, ZVEZDA IDE DALJE ZBOG GOLA U GOSTIMA!
/Vukanović 59 - Ben ag82/

Švajcarci su u odnosu na meč u Bernu promenili formaciju, dodali su štopera Serensena i "pojačali" su bokove, dok su se Crvenoj zvezdi posle povreda vratili Jovančić i Milunović, što je značajno doprinelo boljoj sinhronizaciji dva bloka ispred Borjana.

Jang Bojsi su krenuli ofanzivnije, pošto su imali lošiji rezultat iz prvog duela, ali sem jednog kiksa Degeneka i intervencije Borjana posle prekida, nisu mnogo pretili do pauze.

Kada je u pitanju Crvena zvezda, Vladan Milojević je odlučio da njegova ekipa igra povučenije, bez srljanja i rizika, tako da su se uglavnom oslanjali na kontre i prekide, ali ni toga nije bilo u izobilju, pa golman Jang bojsa nije testiran do poluvremena.

Napetost se osećala u vazduhu, nervozni su bili i jedni i drugi, a Seoane je u nastavku odlučio da "izvadi" jednog štopera (Cesiger) i pojača vezni red Pasnahtom.

Igrač manje u odbrani značio je više prostora i za Zvezdu po boku, tako da se posle prve akcije Marina i Rodića, i protrčavanja beka iza odbrane, stvorila idealna šansa za Vukanovića - koji je nije propustio, pa se golom u 59. minutu nagradio za RAD u odbrani.


Jang bojs je krenuo na sve ili ništa, ušli su i Oro i Sulejmani, možda se Zvezda i previše opustila i već proslavila ulazak u Ligu šampiona, pa je stigla kazna.

Nedovoljno dobar blok je čekao Janka za šut sa 18 metara, lopta je odskočila od trave, imao ju je Borjan, međutim rezervista Ben, koji je odigrao poslednji meč za Crvenu zvezdu jer se seli u Saudijsku Arabiju, zakačio je loptu i prevario golmana Zvezde.

Borjan je do kraja meča zabeležio još jednu veliku odbranu i još jednom pokazao koliko je bitan za Zvezdu, ali isto se može reći i za sve igrače koji su večeras istrčali na teren.

Zvezda je "ponovila Salcburg" pred svojom publikom i ponovo je u eliti evropskog fudbala, a videćemo koga će im žreb, zakazan za četvrtak od 18 časova, doneti ove jeseni i da li će ponovo biti velikih pobeda kao što je to bilo protiv Liverpula.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić - Jovančić, Kanjas - Garsija (od 69. Ben), Marin, Vukanović (od 82. Ivanić) - Boaći (od 65. Tomane).

JANG BOJS: Fon Balmos - Lustenberger, Cesiger (od 51. Fasnaht), Serensen - Lotomba, Sijero (od 65. Sulejmani), Ejbišer, Janko - Ngalameu, Asale (od 65. Oro) i Nsame.

Meč sudi engleski arbitar Entoni Tejlor.

IZ MINUTA U MINUT:

90+7' - Loš prekid, gol-aut!

90+6' - Loš faul Tomanea na 25 metara od gola, žuti karton za Jovančića zbog prekida. Jang bojsi imaju prekid.

90+4' - Prljav potez Oroa, u lice je udario Milunovića, zasluženo žuti karton.

90+1' - BORJAN!

Sjajna odbrana golmana Zvezde posle šuta Nsamea sa 16 metara...

90' -
Pretila je kontra Jang Bojsa, ali sjajan Kanjas, osvaja loptu i dobija faul.

88' -
Zvezda vreba kontru, ali i mnogo greši, Ben se uopšte ne snalazi na terenu od ulaska, čak deluje da nema ni svežine.

85' - Gura Marin loptu za Bena u idealnom trenutku, ali loš šut!

82' - IZJEDNAČENJE! AUTOGOL! 1:1!


Smušena reakcija odbrane Zvezde posle prekida, uputio je šut Janko sa 18 metara, Borjan je bio na lopti, Ben je skrenuo loptu i ubacio u mrežu.

76' -
Uvođenje ofanzivnih igrača nije mnogo pomoglo Švajcarcima, ne stvaraju velike šanse, čak se može reći da je Zvezda još opasnija...

69' -
Ben je na terenu umesto Garsija, ne tako primetnog u nastavku. Ovo je verovatno poslednji meč koji fudbaler sa Komora igra u crveno-belom.

66' -
Ulaze Oro i Sulejmani, teren napuštaju Sijero i Asale.

65' -
Opasno je bilo po Borjana, Fasnaht je dobio povratnu loptu i lepo gađao, ali srećom po Crvenu zvezdu to ide pored gola.

59' - GOOOOOOOL! ZVEZDA VODI! 1:0! VUKANOVIĆ!


Liga šampiona je blizu, Zvezda vodi posle majstorije Marina i Rodića na levoj strani, savršenog centaršuta za Vukanovića koji je "okrznuo" loptu ispred čuvara i doneo prednost domaćim fudbalerima.

"Marakana" je eksplodirala!

Ne može više Boaći, menja ga Tomane.

59' -
Kanjas pokušava sa distance posle dobrog napada Zvezde, ali ide pored gola lopta...

57' - Borjan!

U dve situacije u centru pažnje golman Zvezde. Prvo je lopta imala čudnu putanju i pala "od gore", svi su mislili da je van igre, ali je Jang bojs imao veliku šansu, da bi potom Borjan odbranio i udarac iskosa.

52' -
Fasnaht na terenu umesto Cesigera, Jang bojsi odustaju od ideje sa tri štopera.

46' -
Bez promena u sastavima oba tima. Odmah šansa za Ejbišera koji je sačekao povratnu loptu Ngalameua, kao i u prvoj utakmici, ali ide to pored gola Borjana...

45+2' -
Kraj prvog poluvremena u kom zaista nije bilo mnogo dešavanja, ali ni tempa na obe strane. Jang bojsi su ušli ofanzivnije u utakmicu, Zvezda ih je "dočekala" i odličnim kretanjem zaustavila svaki prodor... Nisu srljali u napadu i imaju dobar rezultat pred drugo poluvreme.

36' -
Jovančić je u padu uspeo da doda Marinu, ali sudija prekida igru... Mogao je kapiten Zvezde da napravi prednost po desnoj strani, ali je Tejlor odlučio da zaustavi igru i pokaže žuti karton Cesigeru. Marin je probao direktno sa 40 metara, neprecizno.

34' -
Borjan odlično brani udarac iz ugla, čak je na nju išao i Nsame...

Izvor: MN PRESS

32' - Marko Gobeljić je zakasnio pola sekunde i oborio Ngalameua... I on ima žuti karton.

28' -
Vrlo dobar Aleksa Vukanović u defanzivi za sada, Lotomba nije mogao pored njega.

21' -
Oba štopera Zvezde imaju po karton. Degenek je napravio faul na 18 metara, biće to dobra pozicija za slobodan udarac kod Švajcaraca... Srećom po Zvezdu, pravo u živi zid. Loš udarac Cesigera!

20' -
Najbolji napad Zvezde od početka meča posle saradnje Garsije i Gobeljića, išla je lopta na Boaćija, odbila se do Rodića, ali nije dobro "uhvatio volej".

18' -
Drugi put na meču veoma loša reakcija Nemanje Milunovića, daleko od njegove pozicije. Prvi put je izašao visoko i napravio faul, dok je sada morao da ruši Ngalameua u kontri, pošto je dugo ostao na polovini rivala pokušavajući da zadrži loptu posle prekida.

Izvor: MN PRESS


15' -
Umalo da Cesiger savlada svog golmana posle ubačene lopte Marina, ali Tejlor je mislio da je neko od igrača Zvezde igrao loptom. Velika greška.

10' -
Pritiskaju Švajcarci od starta, posle dugo vremena na svojoj polovini "prolazi" Marin po desnoj strani, ali mu je lopta prešla preko noge.

5' -
Prvi put i Zvezda preti, posle prekida, ali je igra prekinuta zbog faula Jovančića.

2' -
Promašio je loptu Miloš Degenek i tako omogućio Nsameu da unese malu paniku u šesnaestercu Crvene zvezde, međutim odlično je pomogao Aleksa Vukanović i zaustavio ovaj napad Jang bojsa. Opasnost je otklonjena, Švajcarci i dalje drže loptu.

1' - Meč je počeo!


- Vijori se mušema na centru, Crvena zvezda čeka Ligu šampiona uz sjajnu podršku i koreografija navijača koji su glasni i mnogo pre početka utakmice.

- Pogledajte foto-galeriju navijača ispred stadiona...


- Na pola sata pred utakmice navijači Crvene zvezde uveliko već pevaju i navijaju. Podsetimo, fudbaleri Crvene zvezde se spremaju na pomoćnom terenu.

- Ispred "Marakane" su čak i trubači...


- Zanimljivo je da je Jang Bojs promenio formaciju za ovaj meč i igraće sa pet igrača 3-4-3, odnosno 5-4-1, kada je u pitanju defanzivni oblik. Novo ime u startnoj postafi je Serensen, nekadašnji igrač Juventusa i Kelna, koji se pridružuje u srcu odbrane Cesigeru i Lustenbergeru, a jasno je da nisu dovoljno uigrani... Najveća opasnost svakako preti od krilnih igrača, brzonogi Janko i Lotomba su takozvani "ving bekovi", dok su tu još i ofanzivci Ngalameu i Asale.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

- U sastavu Jang bojsa nema Sulejmanija i Oroa, oni su na klupi, dok šansu u Crvenoj zvezi sa klupe čekaju Popović, Pankov, Žander, Ivanić, Pavkov, Tomane i Ben. U odnosu na meč odigran u Bernu nova imena u startnoj postavi su Milunović i Jovančić.


- Navijači Crvene zvezde popeli su se na tenk ispred stadiona i pevaju pesme. Pogledajte OVDE video snimak!

- "Volim Degeneka i Borjana koji imaju karakter, dižu ekipu! Oni su lideri, Marin je isto, hoće da pobedi, on diže kvalitetom, a Borjan i Degenek karakterom"
, rekao je Boško Đurovski za TV Arena Sport u najavi utakmice. 

- Igrači Jang Bojsa izlaze na teren, očekivano jaki zvižduci navijača, a među njima je i Miralem Sulejmani, još nije poznato da li će biti u sastavu.

- Pogledajte snimak sa Autokomande pred meč...


- "Da li smo spremni? Nema razloga da ne budemo nespremni. U svakom slučaju dobro smo se spremali i nemamo razloga da se plašimo, jedini cilj je da odigramo hrabru utakmicu i uz božju pomoć nadam se da idemo dalje. Veliki respekt prema navijačima, čuo sam da smo mogli da prodamo "još jedan stadion" koliko je bilo zainteresovanih...", rekao je Milojević pred meč.

- Crvena zvezda će večeras igrati u specijalnim dresovima za Evropu.


- Ovako je trenutno na ulicama Beograda... Ulaznice su odavno rasprodate, ali navijači koji do njih nisu došli pokušavaju da nađu ovo vredno "parče papira".

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Podsećamo, večeras će se na "Marakani" koristiti VAR tehnologija, koja je obavezna od plej-of faze Lige šampiona. Pogledajte detalje o tome kako će to izgledati, kao i koji su to sve gosti na TV Arena Sport večeras.

- Oporavio se Miralem Sulejmani, ali da li će igrati večeras? Evo šta kaže trener!

- Očekivani sastav Crvene zvezde za večeras? Mi znamo!

- Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, reagovao je posle postavljanja tenka.


- Nikola Žigić, heroj pobede nad Jang bojsima 2004. godine, prisetio se tih duela...

- Podršku Crvenoj zvezdi pred večerašnji meč uputio je i Luka Jović.

- Mnogo polemike u javnosti izazvao je TENK koji se od juče nalazi ispred stadiona Crvene zvezde, zbog čega su reagovali i brojni političari. Pogledajte fotografije i video-snimke sa lica mesta, pa odgovorite na pitanje u našoj anketi!

- Pogledajte šta je Vladan Milojević rekao na konferenciji za medije pred utakmicu.

- Pogledajte i izjavu Marka Marina, igrača od koga se mnogo očekuje večeras, dan pred meč.

Anketa

Ko će u Ligu šampiona?

  • Crvena zvezda

    88.33% (159)

  • Jang Bojs

    11.67% (21)


N   A   J   A   V   A

Nema potrebe za posebnim predstavljanjem!

Crvena zvezda večeras od 21 čas na stadionu "Rajko Mitić" igra najvažniju utakmicu ove sezone - za plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Šampion naše zemlje ostvario je povoljan rezultat u Bernu (2:2), pa će mu pobeda i remi sa "manje golova" doneti mesto u eliti.

Tim trenera Vladana Milojevića će tako probati da se DRUGU godinu zaredom nađe u Ligi šampiona, a u slučaju neuspeha - i dalje će igrati u Evropi, ali u Ligi Evrope.

Sve utakmice za večerašnji meč su odavno prodate i očekuje se spektakl na stadionu "Rajko Mitić" na kome Crvena zvezda fantastično igra u međunarodnim utakmicama, štaviše - samo dva puta je doživela poraz pred svojom publikom od kada ih vodi Milojević.

To je bilo protiv Arsenala i Pari sen Žermena, drastično boljih ekipa od Jang bojsa, a na "Marakani" su padala i veća imena od Švajcaraca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC