• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pripreme "zmajića": Pozitivno pred Belgiju

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Selektor bh. mlade reprezentacije, Vinko Marinović zadovoljan je pripremama.

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine od petka boravi u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, gdje se pripremaju za susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. protiv Belgije.

U razgovoru za "Anadoliju", selektor "zmajića" Vinko Marinović rekao je kako je ovo dobar test mlade reprezentacije protiv jakih ekipa. Marinović na raspolaganju ima sve pozvane igrače.

"Mislim da je utakmica sa Moldavijom, ta pobjeda bila po planu i tu smo utakmicu dobro odigrali. A, sve ove utakmice koje imamo biće teške, imamo tešku grupu sa kvalitetnim protivnicima. Sinoć (petak, op.a.) i Vels je igrao protiv Belgije i pobijedio sa 1:0, i sigurno da se radi o kvalitetnoj grupi. Što se nas tiče, ono što je bitno je da imamo sve igrače na raspolaganju. Nemamo nikoga povrijeđenog, a igramo protiv Belgije i ono što nas zanima je da vidimo koliko možemo sa kvalitetnijim reprezentacijama igrati, ne smijemo zaboraviti da su i Belgija i Njemačka bile na Evropskom prvenstvu i da vidimo kolike su nam mogućnosti u ovim kvalifikacijama", rekao je Marinović.

Marinović je dodao kako će susreti u ovoj grupi kvalifikacija biti dobar test za ovu generaciju igrača u mladoj reprezentaciji.

"Mi idemo da odigramo što kvalitetniju utakmicu i sa ove naše perspektive mi mislimo da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu i iz nje može doći pozitivan rezultat. Igraćemo kako smo igrali u prošlim kvalifikacijama, pokušaćemo da igramo, da iznenadimo protivnika u onome u čemu nisu kvalitetni, a vidjećemo koje su nam mogućnosti, koliko ova generacija ima", dodao je Marinović.

Mlada reprezentacija u ovim susretima "ostala" je bez golmana Vladana Kovačevića, koji nastupa za seniorsku reprezentaciju, s obzirom na povredu Kenana Pirića.

"Što se tiče Kovačevića, situacija je takva, selektor je imao želju da nam ga ustupi, ali slijed okolnosti, sa povredom jednog od golmana uslovio je i to da se Vladan vrati u A reprezentaciju, a što se tiče ostala dva golmana, neko će dobiti priliku od njih da brani. Jedan golman nam nije branio ali je kvalitetan, imamo drugog koji brani, ali nikad se ne zna, možda dobijemo nekog još kvalitetnog golmana, ali sama utakmica će to pokazati", zaključio je Marinović.

Ermedin Demirović, napadač u mladoj reprezentaciji BiH rekao je kako je atmosfera u timu dobra.

"Atmosfera je dobra, vidi se da imamo još novih igrača, ali mislim da je iz treninga u trening sve bolje i bolje, super je atmosfera u ekipi. Naravno da je teška utakmica, ali mi očekujemo da damo svi maksimum, da igramo tih 90, 95 minuta, pa ćemo vidjeti kako će biti na kraju. Znamo da nismo favoriti ni u jednoj utakmici, ali znamo kako se igra u tim susretima i očekujemo da damo sve od sebe. Imamo tešku grupu, dobre ekipe, možda i najbolje u Evropi ali ne trebamo se ničega bojati. Imamo igrače koji igraju u super klubovima, ja se ne bojim, pa ni ekipa, ako damo sve od sebe i vjerujemo u nas, možemo razočarati cijelu grupu", rekao je Demirović.

"Zmajići" će boraviti još sutra u Trening centru FS BiH, nakon čega putuju za Belgiju gdje 10. septembra igraju susret kvalifikacija. U grupi se osim Belgije nalaze još i Vels, Moldavija i Njemačka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC