• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve spremno: "Modri" uveličavaju Slobodin jubilej

Autor mondo.ba

Utakmica između tuzlanske Slobode i zagrebačkog Dinama, koja se organizuje povodom obilježavanaj vijeka postojanja tima sa Tušnja, počinje u 17.30 časova

Sve je spremno za večerašnju proslavu na Tušnju!

Fudbalski klub Slobode, simbol Tuzle, proslaviće večeras 100 godina postojanja odigravanjem prijateljske utakmice sa višestrukim šampionom Hrvatske i ovosezonskim učesnikom Lige šampiona, zagrebačkim Dinamom.

Kako je saopštio tuzlanski premijerligaš, gosti iz Zagreba sinoć su stigli Tuzlu, a za danas  je planirana šetnja kroz grad sa fudbalerima ''crveno-crnih''.

Na svoj način su ovaj meč najavile i pristalice Slobode, Fukare, koje su simbolično zapalile 100 baklji na ulicama ''grada soli''. Takođe, za ovu priliku Tuzlaci su napravili i prigodan dres, na kojem su ispisana imena svih fudbalera, njih ukupno 573, koji su kroz istoriju bili dio ovog kolektiva.

Dolazak na stadion Tušanj planiran je oko 16 časova, a početak manifestacije ''100 godina Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla'' zakazan je u 17 sati, kada će, kako navodi klub, biti upriličeni svečani defile i prigodan program.

Početni udarac na ovom meču, prema najava iz Slobode, izvešće dr Anto Raos, koji od 1942. godine živi u Tuzli, iako je rođen 1931. godine u Sjevernoj Makedoniji.

Raos dugogodišnji sportski radnik i privrednik, koji je svojevremeno bio član Upravnog odbora i Predsjedništva Fudbalskog saveza Jugoslavije, ali i predsjednik Zajednice prvoligaša SFRJ.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC