Ekonomija

Bivši "Prointer": Nova IT kompanija "Inviktus tehnolodži" danas kreće sa radom

Autor Nikolina Damjanić

Direktor Inviktus tehnolodži grupe Bojan Vujić rekao je da ova kompanija danas počinje s radom i da će pokušati poslovati na IT tržištu jer zaposleni imaju veliko iskustvo. Kaže da je ovo bio jedini način da se zadrže na ovim prostorima usljed gašenja firmi.

Izvor: Srna/Nenad Stupar

„Imamo povjerenje zaposlenih a mi ćemo se truditi da budemo još uspješniji i da opravdamo povjerenje koje smo dobili od zaposlenih“, istakao je Vujić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Kaže da je to bio jedini način da se zadrže profesionalci i da nastave poslovanje u regionu kao nova IT kompanija sa ogromnim iskustvom zaposlenih.

„U narednom periodu radićemo na uspostavljanju rada na regionalnom tržištu“, rekao je Vujić.

Dodaje da je rad apsolutno transparentan, kao što je to bilo i ranije.

„Nema preregistracije. Ovo su nove firme i ovo je nova priča. S čim da se bave IT stručnjaci ako neće u ovom sektoru. Počinjemo iz nule. Imamo pravo da pokušamo ponovo raditi“, rekao je Vujić.

Kada je riječ o bivšim kompanijama u okviru Infiniti grupe, koje su prestale s radom zbog uvedenih sankcija, Vujić je rekao da se bespotrebno problematizuje finansijsko poslovanje, kao što to radi američka ambasada u BiH.

„Spomenuću benefit američkih kompanija. Do sada su naše kompanije platile 125 miliona KM za usluge američkim kompanijama. Kada postavljaju pitanje gdje je novac, on je u američkim kompanijama“, ukazao je Vujić.

Ističe da su u preko 100 tendera učestvovale američke kompanije, te je dodao da su upravo američke kompanije u BiH prihodovale preko milijardu i po maraka.

„Šta mi pogrešno radimo. Sve je bilo veoma transparentno. Zakoni tržišta su jasni. Posluje onaj ko ima šta da ponudi“, naglasio je Vujić.

Podsjeća da su svi projekti završeni, a koje su radile sada ugašene kompanije.

„Naši proizvodi rade i imamo zadovoljne klijente“, rekao je Vujić.

Kada je riječ o zatvaranju „Una“ Televizije, koja je poslovala u okviru Infiniti grupe, Vujić je istakao da je ove godine ova medijska kuća u BiH trebalo da postane samoodrživa te da zbog sankcija nije bilo moguće nastaviti poslovanje.

„Sav profit je išao u finansiranje novih projekata, a jedan od njih je bila i Una. Menadžment je procijenio da u ovakvom obliku televizija nije održiva. Meni je izuzetno žao jer je tu radilo 80 ljudi. Uloženo je mnogo novca i truda“, rekao je Vujić.

(Srna/MONDO)

Tagovi