Ekonomija

Vlada RS: Eksproprijacija zemljišta za aerodrom u Trebinju biće završena 2025. godine

Autor Nikolina Damjanić

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas u Banjaluci po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju, a koja bi trebala da bude završena do 2025. godine.

Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Ovakva odluka je donesena s obzirom na to da se eksproprijacija u 2020. godini nije sprovesti, odnosno bila je usporena zbog pandemije virusa korona, te će biti okončana sljedeće godine, a sve s ciljem izgradnje aerodroma i realizacije ovakvog složenog projekta.

Razlog za donošenje ovog zakona proizilazi iz činjenice da su nastale okolnosti koje se nisu mogle predvidjeti u momentu donošenja Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada Srpske utvrdila je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o sprovođenju odluka Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika ustanovljene u skladu sa Aneksom osam Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

Razlozi za donošenje ovog zakona su njegovo usaglašavanje sa Aneksom osam, te usaglašavanje sa propisima u Republici Srpskoj kojima se uređuje zaštita kulturnih dobara, uređenje prostora i građenja, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

(MONDO)