• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umjesto aviona krajem ove godine: Gradnja aerodroma u Trebinju počeće sljedeće godine

Autor Brankica Spasenić

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Ćorić kazao je danas na sjednici Narodne skupštine RS, odgovarajući na poslaničko pitanje, da „ne može davati rokove za ozbiljne, kapitalne projekte“ kakav je izgradnja aerodroma u Trebinju.

 NSRS ministar coric zakletva.jpeg Izvor: Narodna skupština RS

Ćorić je to istakao na pitanje poslanika Ljubiše Krunića (PDP) kada će poletjeti prvi avioni sa ovog aerodroma, a koje je ranije premijer RS Radovan Višković najavljivao za kraj ove godine.

Pročitajte i ovo

„Ne bih davao rokove za tako ozbiljne projekata. Taj aerodrom ima širi društveni značaj i nailazi na određene prepreke onih kojima ne dogovara da se gradi aerodrom u Trebinju. Prije mjesec dana sam bio na licu mjesta, radi se projektno rješenje. Vlada RS je izdvojila sredstva koja su bila nephodna da se plate geološke radnje, a Vlada Srbije za ekspropijaciju i očekujemo da će se u skorije vrijeme ući u ekspropijaciju. Sljedeće godine ćemo početi sa gradnjom, davati bilo kakav drugi datum bilo bi neozbiljno“, rekao je Ćorić.

Vlada RS je u septembru 2020. godine utvrdila Prijedlog Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju, po hitnom postupku.

Donijeta je odluku i o izradi Zoning plana područja posebne namjene „Aerodrom Trebinje“, po hitnom postupku.

Zoning plan donosi se za planski period od deset godina i njime se obuhvata područje na teritoriji grada Trebinje površine oko 1.234 ha, koje zahvata šire područje naselja Hum, Taleža i Cerovac.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

milos

😂😂😂😂

MONDO REPORTAŽE