• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukanović: Hercegovini su potrebni dobri putevi, a ne obećanja o aerodromu

Autor mondo.ba

Hercegovini su potrebni dobri putevi koji će omogućiti razvoj privrede i turizma, a ne obećanje o aerodormu, kaže narodni poslanik Nebojša Vukanović.

 Vukanović o aerodromu u Trebinju Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

Gradnja aerodroma u Trebinju, koju bi finansirala Vlada Srbije, najavljena je u martu ove godine nakon sastanka delegacija Republike Srpske i Srbije. Ministar saobraćaja Srbije, Zorana Mihajlović juče je naglasila da će se pokušati obezbijediti uslovi da prvi avioni polete sa aerodroma u Trebinju već 2022. godine, ističući da će za razvoj punog, predloženog kapaciteta, biti potrebno do četiri godine.

Vukanović je skeptičan prema ovim najavama.

Pročitajte i ovo

"Zar ljudi vjeruju da će Milorad Dodik napraviti nešto dobro u Hercegovini nakon 15 godina laži? On isto priča od 2006. do 2018. godine. Prvo je dogovoaro sa Austrijancima, pa su nekada bili u pitanju Jevriji, pa Rusi, evo sada je u pitanju Srbija. Dakle, samo su se mijenjali akteri, a priča je uvijek bila ista," rekao je Vukanović, prenosi Srpskainfo.

Kaže da Hercegovini, prije svega, trebaju dobri putevi koji će ih deblokirati i omogućiti razvoj privrede i turizma.

"Nije nam potreban peti aerodrom u regionu i mislim da je ova priča jedan predizborna patka. Oni će tobože graditi aerodrom. Kada se radi ozbiljan projekat, trebate raditi i ozbiljnu studiju, odrediti potrebe za tim aerodrom i vidjeti koliko bi putnika koristilo te usluge," rekao je Vukanović.

Projekat gradnje aerodroma u Trebinju postoji kao ideja već godinama, pa i decenijama. Vlada Republike Srpske formirala je i javno preduzeće ''Aerodromi Trebinje'' koje je ugašeno 2014. godine nakon pet godina rada.

U skorije vrijeme najavljivano je da će aerodrom (i stazu za formulu) graditi biznismen Rodoljub Drašković, dok je premijer Srpske Radovan Višković u decembru prošle godine da Kineskom nacionalnom aero-tehnološkom korporacijom za međunarodni inženjering (AVIK) potpisao memorandum o razumijevanju za projekat razvoja i izgradnje aerodroma u Trebinju.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Tako je, kaži im

MONDO REPORTAŽE