• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić o dokumentu iz Banjaluke: Zvaću Dodika i Cvijanovićevu da razgovaramo

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u narednim danima pozvati srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović u Beograd da bi razgovarali o dokumentu koji su mu dostavili.

 Vučić dobio dokument iz Republike Srpske Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Uputiću im poziv u danima koji su pred nama u skladu sa njihovim i našim obavezama da dođu u Beograd i da razgovaramo o tome", rekao je Vučić novinarima na Batajnici.

Vučić je istakao da je juče pročitao taj dokument i da će ga "pročitati još dva puta da bi se bolje upoznao i da bi ga bolje proučio", ali da o njemu treba da govore Dodik i Cvijanovićeva jer je to njihov dokument.

Pročitajte i ovo

"Neću ja da govorim bilo šta o dokumentu koji sam dobio. Neka o tome govore predsednici Dodik i Cvijanović. To su njihovi dokumenti. U pisanju takvog dokumenta nisam učestvovao", rekao je Vučić.

Kada je riječ o Kosovu i Metohiji i predstojećem sastanku u Vašingtonu, Vučić je rekao da postoje inicijative da se datum vrlo kratko pomjeri, te da ne misli da će u Vašingtonu biti lako, ali da će se boriti za interese Srbije.

"Ono što neki maštaju da će tamo biti potpisano priznanje Kosova - to ne postoji mogućnost ni pod kakvim uslovima", izričit je Vučić.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik juče je izjavio da su iz Republike Srpske dostavili dokumenta predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću "u kojima ukazuju na antidejtonsko ponašanje visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, te da su i time željeli da pokažu da zapadne zemlje imaju dvostruke aršine kada je riječ o pitanjima Republike Srpske i Kosova i Metohije."

"Dogovorili smo se da ćemo mi njima uputiti informaciju o antidejtonskim ponašanjima i statusu srpskog naroda u BiH, koju Vlada razmatra, smatrajući da Srbija, koja je izložena dijalogu sa međunarodnim faktorima u pogledu Kosova, apsolutno treba da vodi računa i o Republici Srpskoj", rekao je Dodik.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE