• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majstor se vraća iz penzije!

Autor mondo.rs

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević sprema iznenađenje za posljednja dva meča kvalifikacija za EURO 2016. godine, koje "zmajevi" igraju protiv Velsa i Kipra.

Fudbaler kineskog Guižu Renea Zvjezdan Misimović najvjerovatnije se vraća u redove reprezentacije Bosne i Hercegovine, ekskluzivno saznaje "Dnevni avaz".

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević u posljednja dva meča kvalifikacija za EURO 2016. godine, koje "zmajevi" igraju protiv Velsa i Kipra, planira da računa na usluge iskusnog, 33-godišnjeg fudbalera, koji bi mogao pomoći ekipi da se domogne baraža.

Misimović je posljednje mečeve za BiH odigrao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prošle godine, a nakon njegovog odlaska mnogo toga je falilo bh. reprezentaciji u organizaciji igre. Zvjezdanov povratak obradovao bi sve ljubitelje "zmajeva".

"Misimović bi mogao biti na spisku i to je prilično logičan potez. Zvjezdan sigurno može pomoći ekipi u odlučujućim utakmicama. U preliminarnim razgovorima sa Misimovićem, stekao se dojam da nije nezainteresovan da se vrati, dok Baždarević još razmišlja o tome. Ako Zvjezdan pristane i ako ga Meša pozove, što je vrlo vjerovatno, skoro sigurno će se odazvati", rekao je neimenovani izvor iz Fudbalskog saveza BiH.

Misimović je ranije odlučio da "okači kopačke o klin", nakon čega je imenovan za tim-kordinatora reprezentacije BiH. Ipak, nakon molbe kineskog kluba vratio se fudbalu i od tada odigrao 11 mečeva za Guižu Rene.

Popularni Miske bio je član reprezentacije BiH od 2004. do 2014. godine. Odigrao je 84 meča i postigao 25 golova.

Bosna i Hercegovina do kraja kvalifikacija za EURO 2016. godine igraće domaći meč protiv Velsa 10. oktobra i gostovati na Kipru tri dana kasnije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC