• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Igokei dovoljno osam minuta

Autor mondo.ba

Sjajnom igrom u prvoj četvrtini meča u Valjevu, šampion Bosne i Hercegovine protiv Metalca upisao drugu pobjedu u ABA ligi, prvu u gostima ove sezone.

Košarkaši Igokee upisali su drugu pobjedu u nizu u ABA ligi.

Veoma lako i ubjedljivo tim Željka Lukajića slavio je u Valjevu protiv Metalca, i to ponajviše zahvaljujući sjajnoj igri u prvih osam minuta meča, kada je napravljena velika serija.

METALAC - IGOKEA 56:74 (5:17, 24:25, 15:17, 12:15)

Najavljivala je Igokea trijumf u Valjevu, a tim Željka Lukajića uspio je i da ostvari zacrtano.

Punih osam minuta domaći košarkaši nisu uspijevali da nađu put do koša Aleksandrovčana. Gosti su furioznom igrom poveli sa 13:0, tu prednost povećavali iz minuta u minut, tako da su "igosti" do kraja mogli da igraju znatno opuštenije i doću do drugog trijumfa u sezoni.

Poslije debakla Metalca od MZT-a, Valjevčani su doživjeli još jedan, pred svojim 600 navijača. Duel u Hali sportova protekao je u potpunoj dominaciji košarkaša Igokee, koji niti u jednom trenutku nisu dopustili domaćim igračima da se ozbiljnije približe.

Miloš Komatina sa 18 poena i šest skokova bio je najefikasniji igrač susreta, dok je dobru partiju odigrao i Vuk Radivojević (16 poena, osam skokova, sedam asistencija i pet ukradenih lopti). Prve minute u dresu Aleksandrovčana upisao je i Ivan Radenović, koji nije uspio da se upiše u strijelce.

Tomislav Gavrić sa 16, odnosno Petar Rakićević sa 11 poena bili su jedini dvocifreni u tomaćem timu.

U narednom kolu Igokea će 10. oktobra u Laktašima ugostiti Partizan.

TOK UTAKMICE:

ČETVRTA ČETVRTINA (12:15):

Kad god je Metalac zaprijetio, Igokea je uzvratila istom mjerom, ne dozvoljavajući Valjevčanima da se ozbiljnije približe.

Posljednja dionica meča za goste je bila rutinsko odrađivanje posla. Ujedno, ovih 10 minuta meča bilo je i najneefikasnije. Domaći kao da su se predali, svjesni da će teško nadoknaditi zaostatak iz prve četvrtine, dok su Aleksandrovčani nastojali da bez trzavica meč privedu kraju, što su na kraju i uspijeli.

Na kraju, pobjeda Igokee 74:56, prvi trijumf u gostima, a ukupno drugi u tekućoj sezoni.

TREĆA ČETVRTINA (15:17):

Igokea je i treću četvrtinu riješila u svoju korist. Aleksandrovčani su na startu drugog poluvremena "dodali gas" i novom mini-serijom 7:2 ponovo napravili sigurnih 18 poena prednosti.

Sredinom treće četvrtine više od dva minuta rezultat se nije mijenjao. Nije htio šut ni jedne ni druge, ali to je više odgovaralo gostima, koji su već u prvih 20 minuta odradili veći dio posla.

"Igosi" su čuvali vođstvo od dvadesetak poena sve do 28. minuta, kada je Metalac zaprijetio sa dvije brze trojke. Međutim, brzo je Igokea uzvratila preko Komatine i Dimića i vratila sigurnu prednost.Poslije 30 minuta igre, na semaforu je 44:59.



DRUGA ČETVRTINA (24:25):

Druga četvrtina bila je izuzetno efikasna. Furioznu igru iz prvog perioda, šampion BiH je nastavio i na početku druge četvrtine, prednost je rasla iz minuta u minut, da bi Valjevčani tek u finišu prvog poluvremena uspjeli da se probude.

U 13. minutu Miloš Komatina pogodio je za visokih "plus 18", 5:23, da bi Ćapin donio minut kasnije povisio na 20 poena razlike, 11:31. U 18. minutu Igokea je imala najveću prednost, kada je na semaforu pisalo 17:39.

Tek u finišu druge četvrtine Metalac je uspio da smanji zaostatak i prepolovi prednost Aleksandrovčana. Sa dvije vezane trojke i realizovanim slobodnim bacanjima, tim iz Valjeva stigao je do podnošljivih 29:42 na kraju prvog poluvremena.

Raspoloženi Radivojević i Komatina u prvih 20 minuta meča postigli su po deset poena, dok je Đorđe Milošević, osim četiri poena, imao i sedam uhvaćenih lopti. Kod domaćih, jedino je Petar Rakićević bio dvocifren u prvom poluvremenu.

PRVA ČETVRTINA (5:17):

Uvodnih sedam i po minuta igrači Metalca nisu uspjeli da postignu koš, odnosno promašili su prvih 11 šuteva.

Košarkaši Igokee odlično su otvorili susret u Hali sportova u Valjevu i mini serijom 4:0 natjerali trenera Metalca Vladimira Đokića da zatraži tajm-aut već nakon nepuna dva minuta igre.

Ni kratak predah nije pomogao domaćim košarkašima, a Miroslav Pašajlić prvom trojkom na meču povisio je na 8:0, da bi Miloš Dimić realizovao dva slobodna bacanja i u 5. minutu susreta donio prvu dvocifrenu prednost "igosima", 0:10.

Veteran u redovima Igokee Vuk Radivojević dalekometnom trojkom nastavio je rafal gostiju, pa je na 0:13 Đokić morao da pozove još jedan minut predaha. Nemanja Todorović promašio je dva slobodna bacanja i propustio priliku da dovede Aleksandrovčane do "plus 15", da bi prve poene Valjevčani postigli nakon sedam i po minuta meča, i to sa linije penala!

Prvi koš iz igre realizovali su minut i po prije kraja prve četvrtine. Prvi period igre Igokea je dobila 17:5.

ABA LIGA - 3. KOLO:

Metalac - Igokea 56:74

Olimpija - Sutjeska (19 časova)
Budućnost - Mega Leks (21)

Odigrano u utorak:
Zadar - Crvena zvezda 49:56
Cedevita - Cibona 83:65
Tajfun - Krka 74:51
Partizan - MZT 72:69

TABELA: Cedevita 3-0, Crvena zvezda 3-0, Tajfun 2-1, Igokea 2-1, MZT 1-2, Zadar 1-2, Partizan 1-2, Cibona 1-2, Krka 1-2, Metalac 1-2, Mega Leks (-1) 1-1, Olimpija (-1) 1-1, Budućnost (-1) 1-1, Sutjeska (-1) 0-2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC