• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Lukajić bivši, Bajić novi trener Igokee!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Željko Lukajić napustio je klupu Igokee i na njegovo mjesto ponovo je uskočio Dragan Bajić, potvrdio je za MONDO sportski direktor "igosa" Pavle Ćorović.

 Dragan Bajić novi - stari trener Igokee Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Nakon serije od čak pet uzastopnih poraza, trener "igosa" Željko Lukajić napustio je funkciju prvog stratega šampiona Bosne i Hercegovine.

Kap koja je prelila čašu bio je posljednji ubjedljiv poraz od Union Olimpije u okviru 15. kola ABA lige u Ljubljani.

Rukovodstvo kluba, kako je saznao naš portal, ekspresno je imenovalo Dragana Bajića za novog trenera ekipe s kojim je do kraja sezone potpisala ugovor.

Promjenu na trenerskoj poziciji potvrdio je za MONDO i Pavle Ćorović, sportski direktor Igokee.

"Lukajić je podnio ostavku. To je bio jedini logičan potez, nakon onako loše igre protiv Olimpije. Uprava je stava da ekipa ima potencijal koji to ne pokazuje. Prihvatili smo njegovu ostavku i dogovorili povratak Dragana Bajića do kraja sezone. Naravno, s opcijom da na kraju ponovo sjednemo i dogovaramo produžetak saradnje. On je naš trener, ponikao je u klubu i nadamo se da će tim pod njegovim vođstvom ostvariti mnogo uspjeha. Ova promjena ne treba da zabrine igrače jer u 'rosteru' promjena neće biti", rekao je Ćorović za naš portal.

Bajić je povratnik na klupu Igokee, a prethodne sezone je veoma uspješno vodio bugarsko Černo More s kojim je osvojio treće mjesto u šampionatu i trofej Kupa Bugarske.

Igokea sa skorom 5-10 dijeli 12. i 13. mjesto na tabeli sa Metalcem, dok je Sutjeska na posljednjem mjestu sa pobjedom manje.

U srijedu od 21 čas u Laktašima gostuje upravo Metalac, dok u nedelju "igosi" idu u Pionir, na okršaj sa Partizanom.

Ekipa je pod vođstvom Lukajića imala skor 5-5, zaključno sa pobjedom nad Crvenom zvezdom u gostima, ali je poslije toga redom gubila od Budućnosti, Zadra, Tajfuna, Cedevite i Olimpije.

Svi pobrojani porazi bili su izraženi razlikom od devet ili više poena, osim onog od Cedevite, kada su "igosi" izgubili u produžetku, s tim da su u finišu regularnog toka oštećeni odlukom sudija da koš Džejmsa Vajta vrijedi tri poena, iako je Amerikanac nagazio liniju.

Prije Igokee, trenere su mijenjali Cibona, MZT Skoplje i Budućnost.

Osim u Aleksandrovcu i Bugarskoj, Bajić je bio selektor i juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a sa "igosima" je prije nekoliko sezona bio pobjednik ligaškog dijela regionalnog takmičenja i učesnik Evrokupa.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC