• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokein prvi košarkaški kamp

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Košarkaški klub Igokea organizovaće u avgustu svoj prvi kamp za klince (2000.godište i mlađi) u Tesliću pod nazivom „Banja Vrućica 2016“, koji će biti najeftiniji od svih dosad.

 KK Igokea, prvi košarkaški kamp Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Povodom promocije košarkaškog kampa u Banjaluci, najprije se novinarima obratio sportski direktor šampiona Bosne i Hercegovine Pavle Ćorović, koji je saopštio manje-više sve pojedinosti za predstojeći ljetni kamp za buduće košarkaše.

„U Republi Srpskoj dosad postoje dva kampa i ovo je prvi na prostoru Krajine, koji za cilj ima promociju našeg kluba. Osim toga, želimo da djeci usadimo ljubav prema košarci i da ovaj sport ponovo vratimo na vrh popularnostim gdje i pripada“.

Prema njegovim riječima, na kampu „Banja Vrućica 2016“ s djecom će raditi isključivo treneri iz Igokee i da će polaznici kampa plaćati najmanji iznos od svih ostalih.

„I to nas izdvaja od ostalih, kao i podatak da smo najeftiniji (440 KM). Takođe, svi učesnici će na poklon dobiti košarkašku loptu, a prevoz do Teslića i nazad je uračunat u cijenu. Djeca će imati i vrhunski hotelski smještaj (Kardial, Posavina), medicinsku njegu, kao i mnogo ostalih aktivnosti u slobodno vrijeme. Na licu mjesta u Tesliću smo se uvjerili da je sve na vrhunskom nivou i vjerujemo da će naši polaznici biti izuzetno zadovoljni. Jošse nadamo da će ovaj prvi kamp postati tradicionalan“, izjavio je sportski direktor Igokee i dodao da će promotivna aktivnost biti održana gotovo u cijeloj republici Srpskoj.

„Od Kostajnice do Doboja, tako da ćemo praktično cijelu RS da obiđemo. Najprije ćemo otputovati u Dubicu, gdje ćemo donirati obruče i table na jednom devastiranom košarkaškom terenu“, dodao je Ćorović.

Promoteri kampa Miloš Komatina i Vuk Radivojević složni su u ocjeni da je ovakav vid košarkaške edukacije jako važan za razvoj svakog igrača.

I DOZET PROMOTER

Pored aktivnih igrača „igosa“ promoter kampa je i nekadašnji kapiten Milan Dozet, koji će sigurno doći u Teslić i pokazati polaznicima neke od tajni „igre pod obručima“. „Nismo htjeli da stavljamo previše igrača kao promotere, ali Dozet, kao legenda kluba, apsolutno zaslužuje da bude dio ovog projekta“, dodao je Ćorović.

„Kao i većina mladih košarkaša, prošao sam nekoliko kampova, prvenstveno u Crnoj Gori i moja iskustva su jako pozitivna jer je to jako dobro za igrački razvoj posebno u ljetnom periodu kada nema nekih aktivnosti. Radiće se sa odličnim trenerima, koji će biti posvećeni našim polaznicima, i zato pozivam djecu da se u što većem broju odazovu na naš kamp“, rekao je kapiten Aleksandrovčana.

Beograđanin Vuk Radivojević takođe je imao iskustva sa košarkaškim kampovima.

„Kao dječak sam bio na nekoliko kampova, a kasnije gotovo svakog ljeta sam kao član Crvene zvezde učestvovao na njima kao promoter i mogu da naglasim da je to bilo lijepo iskustvo, kako za mene, tako i za svu drugu djecu. Druženja, prijateljstva, a naučiće dosta toga o košarci iako sigurno svi neće postati vrhunski košarkaši. Sigurno je će će im svima kamp ostati u lijepom sjećanju. Najbitnije je da nijedno dijete ne bude zapostavljeno, a tako će biti u Banji Vrućici. Ovo je sigurno dobra priča, a vjerujem da će biti ’otkriveni’ i neki novi talentovani klinci“.

Jedan od trenera mlađih kategorija Aleksandrovčana Žarko Milaković biće učitelj nekim od budućih košarkaških zvijezda prvaka BiH.

„Košarka se ne može naučiti za sedam dana, koliko traje kamp, ali djeci ćemo dati smjernice za razvoj i predstaviti sistem rada kluba iz Aleksandrovca. Osmislili smo razvojni program i probaćemo da u Banji Vrućici djeci pružimo sve benefite koje donosi ovaj sport. Osim nas, biće tu i nutricionisti, ljekari, i drugi stručnjaci pa vjerujem da smo na pravom putu da napravimo dobru stvar za košarkašku budućnost“, izjavio je Milaković i dodao da je maksimalan broj učesnika 120.

„Tri trenera će raditi s jednom grupom od 16 igrača i imaće vremena da se posvete svakom djetetu pojedinačno. Možda među tom djecom budu neki novi Radivojvići, Komatine...“.

Kamp će biti organizovan u dvije smjene: Prva smjena je od 15. fo 21. Avgusta, a druga od 22. do 28. Avgusta. Svi zainteresovani za učešće u kampu mogu se javiti na broj telefona: +387 65 081 668 ili na sajtu Igokee (www.igokea.rs).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC