• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Stativa spasila Milan

Autor mondo.ba

Fiorentina i Milan odigrali bez golova. "Viola" mogla do pobjede, ali je Iličić sa bijele tačke pogodio stativu.

Milan nije uspio da veže tri pobjede i stigne do treće pozicije na tabeli. U posljednjem nedjeljnom meču šestog kola Serije A Fiorentina i Milan odigrali su bez golova u Firenci u meču  koji nije opravdao epitet derbija.

Zanimljiv fudbal viđen je tek u drugom poluvremenu, kada su i jedni i drugi imali nekoliko poluprilika, međutim, odlučujući trenutak utakmice desio se u 24. minutu.

Kalabrija je oborio Borhu Valera u šesnaestercu i dosuđen je penal, ali Josip Iličić nije ga pretvorio u pogodak. Hrvatski internacionalac pogodio je stativu i propuštena je najbolja prilika da Fiorentina po treći put u nizu savlada Milan na stadionu „Artemio Franki“.

Malo uzbuđenja viđeno je nakon deset minuta igre u nastavku. Prvo je Nijang malo zakasnio na centaršut Kalabrije, a potom je Donaruma odbranio šut Kalinića poslije brzog kontranapada Fiorentine.

Karlos Baka nije uspio da nastavi golgeterski niz poslije pet pogodaka u pet mečeva Serije A, ali je uspio da iznervira domaće navijače.

Kolumbijski napadač odlučio je da na svoju ruku prekine utakmicu kako bi se ukazala pomoć njegovom povrijeđenom Mbaju Nijangu, što je izazvalo salve zvižduka sa tribina. Njegovo hvatanje lopte rukama arbitar nije sankcionisao uvažavajući njegovu namjeru da pomogne povrijeđenom saigraču.

Hrvatski internacionalac Milan Badelj u 63. minutu prodao je loptu protivniku, ali je ispravio svoju grešku nekoliko trenutaka kasnije kada je izblokirao šut Susa pored već savladanog Tatarušanua.

Karlos Baka umalo je  u 83. minutu kaznio grešku Karlosa Sančeza. Štoper domaćih promašio je loptu, ona je došla do Bake koji je šutirao „makazicama“ , međutim, pored stative.

Srpski internacionalac Nemanja Tomović odigrao je cijelu utakmicu za Fiorentinu, a u posljednjim sekundama meča sudija mu je oprostio čist prekršaj na Luizu Adrijanu i oštetio goste.

Nije bilo govora o penalu, koju su tražili igrači Milana jer je prekršaj bio van šesnaesterca, ali je arbitar propustio da dosudi slobodan udarac i isključi srpskog reprezentativca.

Samo nekoliko sekundi kasnije sudija je odsvirao kraj i prvi put poslije pet godina duel Fiorentina i Milana završen je bez golova.

Serija A, 6. kolo

Torino - Roma 3:1 (1:0)
/Beloti 8, Valke 51 pen - Toti 54 pen/

Đenova - Peskara 1:1 (0:0)
/Simeone 47 - Manaj 85/

Inter - Bolonja 1:1 (1:1)
/Perišić 37 - Destro 14/

Lacio - Empoli 2:0 (1:0)
/Keita 29, Lulić 90/

Sasuolo - Udineze 1:0 (1:0)
/Defrel 34/

Fiorentina - Milan 0:0

Ponedjeljak

Krotone - Atalanta (19.00)

Kaljari - Sampdorija (21.00)

Subota

Palermo - Juventus 0:1 (0:0)
/Goldaniga 49 autogol/

Napoli - Kjevo 2:0 (2:0)
/Gabijadini 24, Hamšik 39/


Tabela: Juventus 15, Napoli 14, Inter 11, Roma 10, Kjevo 10, Lacio 10, Bolonja 10, Milan 10, Sasuolo 9, Torino 8, Đenova 8, Fiorentina 8, Udineze 7, Sampdorija (-1) 6, Peskara 6, Palermo 5, Kaljari (-1) 4, Empoli 4, Atalanta (-1) 3, Krotone (-1) 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC