• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Torino srušio Romu nakon devet godina!

Autor mondo.ba

Izabranici Siniše Mihajlovića savladali su Romu u nedjeljnom matine terminu u Torinu (3:1) prvi put u Seriji A poslije maja 2007. godine.

Sjajna utakmica šestog kola na Olimpijskom stadionu u Torinu na kojoj su se na kraju radovali domaći fudbaleri najviše zahvaljujući dvostrukom strijelcu Jagu Falkeu, inače prošlosezonskom igraču "vučice".

Torino - Roma 3:1 (1:0).

Izabranici Lućana Spaletija su trećim prvenstvenim porazom izgubili korak sa vodećim timovima Juventusom i Napolijem, koji su dan ranije upisali sigurne pobjede, dok je "Toro" upisao drugi trijumf.

U prvom poluvremenu nedjeljnog meča u Torinu sijevalo je i prštalo na sve strane, pa je gotovo nemoguće nabrojati sve prilike ispred Džoa Harta i Vojćeha Šćešnog, koji su se u pojedinim trenucima vjerovatno osjećali kao na "streljani".

Jedini koji je morao da vadi loptu iz mreže bio je golman Rome u osmom minutu, kad je poslije serije napada gostiju, uzvratio Torino i poslije kontranapada na centaršut Nigerijca Džona Obija glavom pogodio Andrea Beloti - 1:0. Bio je to njegov peti gol ove sezone.

Najviše šansi za "vučicu" u prvom poluvremenu propustio je kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko, koji je bio jako opasan u šesnaestercu Torina, ali nije uspio da se upiše u strijelce zahvaljujući vlastitim greškama, ali i odbranama bivšeg saigrača Mančester sitija na golu "bikova".

Ipak, šansa u 12. minutu je bila "teža za promašiti", a Džeko je sa pet metara promašio loptu!?

Samo minut kasnije, Torino je mogao da udvostruči prednost preko Jaga Falkea, koji je iz neposredne blizine pogodio samo desnu stativu, a nakon odbijene lopte iz drugog pokušaja, sjajno je reagovao poljski golman.

Izabranici Siniše Mihajlovića, koji je u superlativu govorio o današnjem protivniku, u nastavku utakmice su pokušavali da sačuvaju stečenu prednost, posebno zbog činjenice da Torino nije slavio protiv Rome u prvenstvu još od maja 2007. godine.

U toj naumu najvažniju ulogu imao je Hart, koji je već početkom drugog poluvremena nastavio da odbranama "izluđuje" Edina Džeku. U 47. minutu engleski golman je panterski reagovao i izvadio loptu ispod prečke poslije udarca glavom kapitena BiH.

Ponovo je dva minuta kasnije sijevnula kontra Torina, ali je oklijevanjem upropastio stopostotnu priliku Danijele Bateli, da bi već u narednom napadu Beloti izborio jedanaesterac poslije prekršaja Bruna Peresa.

Sudija Paolo Taljavento nije se mnogo dvoumio, a Španac Valke je bio neumoljiv sa "bijele tačke" za 2:0.

Twitter Embed Code

Italijanski arbitar je nekoliko minuta kasnije pokazao na penal i na drugoj strani, pa se pogotkom kapitena Frančeska Totija, koji je u igru ušao početkom drugog poluvremena (2:1), Roma brzo vratila u meč - 2:1. To je bio 250. gol Totija u Seriji A.

Međutim, Mihajlovićev tim se nije izgubio poslije smanjenja vođstva jer je već u 64. minutu Valke zadao konačan udarac Romi. Primirio je loptu na ivici kaznenog prostora i uz pomoć jednog igrača Rimljana, kojeg je zakačila lopta, prevario Šćešnog - 3:1.

Do kraja je bilo još nekoliko prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

Serija A, 6. kolo

Torino - Roma 3:1 (1:0)
/Beloti 8, Valke 51 pen - Toti 54 pen/

od 15.00

Đenova - Peskara

Inter - Bolonja

Lacio - Empoli

Sasuolo - Udineze

Fiorentina - Milan (20.45)

Ponedjeljak

Krotone - Atalanta (19.00)

Kaljari - Sampdorija (21.00)

Subota

Palermo - Juventus 0:1 (0:0)
/Goldaniga 49 autogol/


Napoli - Kjevo 2:0 (2:0)
/Gabijadini 24, Hamšik 39/



Tabela: Juventus (+1) 15, Napoli (+1) 14, Roma (+1) 10, Kjevo (+1) 10, Inter 10, Milan 9, Bolonja 9, Torino (+1) 8, Đenova 7, Fiorentina 7, Lacio 7, Udineze 7, Sampdorija 6, Sasuolo 6, Palermo (+1) 5, Peskara 5, Kaljari 4, Empoli 4, Atalanta 3, Krotone 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC