• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Slavlje Igokee u Skoplju

Autor mondo.ba

Ekipa Igokee savladala ekipu Karpoš Sokoli rezultatom 84:79 i upisala prvu pobjedu ove sezone.

Poslije poraza u prvom kolu od Cibone košarkaši Igokee iskupili su se trijumfom u Skoplju protiv novajlije Karpoš Sokola u meču drugog kola.

KARPOŠ SOKOLI – IGOKEA 79:84 (18:26, 14:21, 22:20, 25:17)

Tek poslije trojke Kendrika Perija za domaće na 50 sekundi prije kraja viđena je neizvjesnost u meču igranom u dvorani Boris Trajkovski. Ipak, novajlija u ABA ligi kasno se probudio da bi izbjegao drugi poraz u isto toliko mečeva u ABA ligi.

Igokea je uspjela da iskontroliše finiš utakmice, čak i nakon još jedne trojke Vrkića za smanjenje vođstva na 82:77. Plejmejker Igokee Džejms Robinson poslije trojke Perija pogodio je važan napad za dva poena, a potom do kraja utakmice pogodio četiri slobodna bacanja za ovjeru pobjede 84:79 i prve bodove Aleksandrovčana.

Upravo je Robinson nedostajao u prvom meču protiv Cibone i Igokea bez prvog plejmejkera nije imala rješenja, a to se odrazilo i na Radivojevića koji u Laktašima nije bio u elementu.

Povratkom ovog Amerikanca „Igosi“ su posložili igru, a trener Dragan Bajić u međuvremenu u najavi utakmice preuzimanjem odgovornosti za loše rezultate dao je ekipi priliku da se mirno pripremi za meč i pokaže ono što zna.

Upravo to se i desilo i Igokea je predvođena danas odlično raspoloženim Radivojevićem zaigrala mnogo bolje nego protiv Cibone, a tome je znatno doprinijela i loša odbrana makedonske ekipe.

Uprkos početnom vođstvu Karpoš Sokola košarkaši Igokee uspjeli su da nametnu svoj ritam do kraj prve dionice i da odu na pauzu sa solidnom prednošću 26:18.

Drugi Amerikanac u ekipi igokee Brendon Fortenberi bio je prvo ime svoje ekipe u prvom poluvremenu sa 13 poena, a polako su u ritam ulazili i njegovi saigrači.

Dobrom igrom u odbrani uz solidan šut Igokea je u finišudrugog perioda stigla na „plus 15“ i to je razlika koja je stajala na semaforu između dva poluvremena. Bilo je 45:30.

Dobrom igrom na startu treće četvrtin Karpoš Sokoli su uspjeli da se vrati na na jednocifren zaostatak, bilo je 47:39, međutim, u tim trenucima se raspucao Vuk Radivojević koji je pogodio tri trojke i Igokea je vrlo brza stigla na ubjedljivih 64:46.

Domaći su uzvratili u posljednjem minutu trećeg perioda, Penov je pogodio trojku za 64:54 i seriju domaćih 8:0, ali Strahinja Mićović sekund prije kraja treće četvrtine vraća na „plus 13“ – 67:54.

Tračak neizvjesnosti prije trojke Perija u posljednjoj minuti bila je izgubljena lopta Igokee na 74:65, nakon presinga domaćih košarkaša. Igokea nije uspjela da prevede loptu, međutim, Penov na drugoj strani nije uspio da pogodi trojku.

Na drugoj strani dva poena dao je Robinson, nešto kasnije važne poene dao je i Fortenberi za 78:69, a uzaludna je bila i mini-serija domaćih od 5:0 i već opisana trojka Kendrika Perija stigli su prekasno za pravi povratak u meč.

Igokeu je do pobjede 84:79 predvodio Vuk Radivojević sa 19 poena, a odlični su bili i Džejmd Robinson i Brendon Fortenberi sa po 16. Kod domaćina odličan je bio Dragan Labović sa 22 poena, dok je Kendrik Peri upisao 18.

U trećem kolu Igokea će u petak igrati na svom terenu protiv Olimpije, a Karpoš Sokoli u Baru protiv Mornara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC