• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda za kapitena!

Autor mondo.ba

Juraj Kucka i Mbaje Nijang za samo dva minuta sjajnim golovima donijeli nedostižnu prednost Milanu na gostovanju Kjevu. Prelijepim golom iz slobodnog udarca Valter Birsa samo ublažio poraz, a tačku na "i" stavio fenomenalni Karlos Baka.

Posljednje tri utakmice na stadionu "Mark'Antonio Bentegodi" između Kjeva i Milana završene su najnepopularnijim rezultatom 0:0, ali večeras je prštalo u "Gradu ljubavi".

Iako nisu briljirali, prelijepim golovima Juraja Kucke i Mbaje Nijanga "rosoneri" su stekli dva gola prednosti, nakon čega je odličnim "slobodnjakom" Valter Birsa prepolovio zaostatak. Tačku na "i" stavio je Karlos Baka.

KJEVO - MILAN 1:3 (0:1)

Prava uspavanka viđena je u prvom dijelu meča. Igra se uglavnom odvijala na sredini terena. Milan je imao posjed lopte, Kjevo bolje prilike, ali nije tu bilo ozibljnih prijetnji po golmane.

Sve do 44. minuta, kada je pravim projektilom Juraj Kucka kaznio slabo postavljenu odbranu domaćih.



Samo 40 sekundi u nastavku bilo je potrebno Mbaje Nijangu da riješi meč. Ponovo su slabo reagovali defanzivci "letećih magaraca", izgubili loptu, Đakomo Bonaventura uposlio je korpulentnog franucskog napadača koji je još jednim lijepim golom poduplao prednost "rosonera".



Nijang je gol proslavio držeći dres kapitena Milana Rikarda Montoliva, koji je doživio tešku povredu tokom reprezentativne pauze i duela Italije i Španije, pa mu predstoji duža pauza.



Imao je Milan još nekoliko prilika, prije svega Đanluka Lapadula, koji je u prvoj postavi zamijenio umornog Karlosa Baku, ali se nije pretjerano naigrao. Pokušavali su još Nijang i Suso, ali trećeg gola nije bilo.

Ali jeste u mreži Đanluiđija Donarume. I to kakav! Pravi projektil uputio je Birsa iz slobodnog udarca, te pogodio nebranjeni dio gola Milana.

Pokušavao je tim iz Verone da dođe do izjednačenja ili boda u preostalih petnaestak minuta. Bili su bolji fudbaleri Kjeva, ali izostala je realizacija, pa su gosti stigli do trijumfa, kojim su se po broju bodova izjednačili sa drugoplasiranom Romom.

Pobjedu Milana uljepšao je Baka duboko u sudijskoj nadoknadi. Sjajni Kolumbijac ipak je dobio svoju šansu, i znao je da je iskoristi. U igru je ušao u 88. minutu, a svega šest minuta kasnije, uz dosta sreće, postigao je šesti ovosezonski gol.

Osmo kolo Serije A u ponedjeljak zatvaraju Palermo i Torino.

SERIJA A - 8. KOLO:

Fiorentina - Atalanta 0:0

Đenova - Empoli 0:0

Inter - Kaljari 1:2 (0:0)
/Žoao Mario 56 - Melkjori 71, Handanović 85 autogol/

Lacio - Bolonja 1:1 (0:1)
/Imobile 90+7 pen - Helander 10/

Sasuolo - Krotone 2:1 (0:1)
/Sensi 83, Jemelo 86 - Falćineli 2/

Kjevo - Milan 1:3 (0:1)
/Birsa 76 - Kucka 45, Nijang 46, Baka 90+4/

Odigrano u subotu:

Napoli - Roma 1:3 (0:1)
/Kulibali 58 - Džeko 43, 54, Salah 85/

Peskara - Sampdorija 1:1 (1:1)
(Kampanjaro 23 - Kampanjaro 12 autogol)

Juventus - Udineze 2:1 (1:1)
/Dibala 43, 51 pen - Jankto 30/

U ponedjeljak:

Palermo - Torino (20:45)

TABELA: Juventus 21, Roma 16, Milan 16, Napoli 14, Lacio 14, Kjevo 13, Kaljari 13, Đenova (-1) 12, Sasuolo 12, Torino (-1) 11, Inter 11, Bolonja 11, Atalanta 10, Fiorentina (-1) 9, Sampdorija 8, Peskara 7, Udineze 7, Palermo (-1) 6, Empoli 5, Krotone 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC