• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarić za MONDO: Šokirali smo sami sebe

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

"Ova pobjeda nad Njemačkom je veća nego ona za polufinale prošlog Svjetskog prvenstva“, rekao je golman rukometne reprezentacije Katara Danijel Šarić u razgovoru za MONDO.

Reprezentacija Katara pobrinula se veliko iznenađenje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Katar na ovom šampionatu igra u znatno promijenjenom i može se slobodno reći oslabljenom sastavu u odnosu na onaj koji je prije dvije godine stigao do finala SP.

Uprkos tome Katar je u osmini finala pobjedom 21:20 nad aktuelnim šampionom Evrope, selekcijom Njemačke izborio plasman u četvrtfinale, uz sjajnu partiju Dobolije Danijela Šarića, koji je imao 15 odbrana.

"Mi smo utakmicu odigrali čisto za nas. Mislili smo ako je to već zadnja utakmica za nas na Svjetskom prvenstvu hajde da odigramo pošteno i da damo sve od sebe. Na kraju kada smo vidjeli da imamo mogućnosti da dobijemo utakmicu, dali smo sve oid sebe, pokazali smo znanje, talenat, kvalitet, poslužila nas je i sreća i napravili smo senzaciju, šok i 10 ili 11 hiljada ljudi u dvorani je zatajilo poslije utakmice, pa i sami Nijemci“, rekao je Šarić na početku razgovora za MONDO.

Zanimljivo je da je Katar i na prošlom Svjetskom prvenstvu eliminisao Njemačku savladavši ju 26:24, čime je sebi po prvi put u istoriji obezbijedio borbu za medalju.

„Za nas je ovo veliki uspjeh, veći uspjeh je ovo nego ona pobjeda na Svjetskom prvenstvu koja nas je odvela u polufinale. Šokirani su svi u Savezu. Sami smo sebe šokirali. Promijenili smo osam igrača, došli smo da ovdje napravimo novu sliku, novi početak, ali smo napravili veliki iskorak i sada su svi srećni i zadovoljni. Ipak,  treba sada smiriti strasti, čeka nas utakmica sa Slovenijom, nema mnogo vremena za radovanje“, istakao je Šarić.

Katar - Njemačka
Izvor: YouTube

Već u utorak od 20.45 časova Katar će igrati četvrtfinalni duel protiv Slovenije, koju sa mnogo uspjeha vodi srpski stručnjak Veselin Vujović.

„Oni su se plasirali na Olimpijadu, tamo su bili šesti, to je veliki pomak za njih. To je talentovana generacija koja zna da igra rukomet. Vodi ih naš balkanski stručnjak, imaju čvrsu odbranu, utakmicu protiv njih vidim kao neku reprizu ove utakmice protiv Njemačke. Slovenija je favorit jer su na papiru u velikoj prednosi u odnosu na nas. Mi ćemo dati sve od sebe, sportski rečeno potući se i pokušati iznenaditi“, rekao je Šarić i dodao:

„Pitanje je ko će se za ovo kratko vrijeme mentalno i fizički spremiti. Biće to utakmica sa puno lijepih poteza, sa tučom, onom sportskom“.

Borha Vidal, Goran Stojanović, Marko Bagarić, Eldar Memišević, pa čak ni najbolji strelac Katara na prošlom Svjetskom prvenstvu Žarko Marković više nisu u reprezentaciji. Šarić je uz Bertrana Roana i Rafaela Kapotea preživio „sječu stranaca“, a upravo su Kapote sa devet golova, među kojima i onaj pobjedonosni za 21: 20, te Šarić sa 15 odbrana i jednim postignutim golom bili najzaslužniji za veliki trijumf Katara nad Nijemcima.

"Mi nismo reprezentacija kao Francuska ili Danska kad zamijeniš igrača da odmah dođe još bolji. Žare, Goran, Eldar, momci koji su puno dali reprezentaciji nam u nekim momentima nedostaju međutim kada krene takmičenje, ono što imaš u timu, u svlačionici, u ekipi iskorištavaš. Potrefilo se juče da nas dobro krene i sve ide kako treba. Ova reprezentacija je nešto novo, neka nova strategija katarskog rukometa. Ja lično sve dok se uklapam u tu viziju i dok vidim zadovoljstvo u tome ja ću se odazivati, to je za mene uživanje. Katar je na velikim takmičenjima, igranje za reprezentaciju mi samo produžava karijeru, a uz to ja volim da igram jake utakmice", rekao je Šarić.

Drugo iznenađenje osmine finala bio je poraz olimpijskog šampiona, selekcije Danske od Mađarske rezultatom 27:25.

"Mađari su igrali jako dobro. Danci imaju pad u igri, mislim da tamo ima nekih nesuglasica, nije sjajna situacija. Mađari su igrali dobro u grupi, njima treba jedna ovakva utakmica da probiju sliku o sebi. Svi kažu da su zasluženo pobijedili, drago mi je zbog njih i zbog mog prijatelja Lasla Nađija".

Mnogo Šarićevih prijatelja istrčaće na parket u četvrtfinalnom duelu između Španije i Hrvatske.

"I jedna i druga zemlja igraju jako lijep rukomet, i jedni i drugi su talentovana nacija. Imam prijatelja i u jednoj i u drugoj selekciji, tu ne bih mogao reći ko je favorit, šanse su 50:50“

Vrlo zanimljiv okršaj biće onaj u kojem će branilac trofeja i domaćin SP, selekcija Francuske igrati protiv Švedske. Šarić ima zanimljivu prognozu.

"Francuska – Švedska će biti jako zanimljiva utakmica. Blagu prednost dajem Šveđanima, jer igraju jako dobro. Jedina prevaga u korist Francuske može biti njihovo iskustvo i što Šveđani još uvijek nisu odigrali nijednu lošu utakmicu, a na velikim takmičenjima te mora zapasti jedna loša utakmica. To je jednostavno uvijek tako. Tako da je tu vrlo neizvjesno. U duelu Norveške i Mađarske očekujem da pobijedi Norveška, igraju jako lijep rukomet“, rekao je Šarić na kraju razgovora za MONDO.  

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC