• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zna se ko je gazda u Torinu! (VIDEO)

Autor mondo.ba

Juventus golovima Paola Dibale (dva), Miralema Pjanića (plus dvije asistencije) i Aleksa Sandra bez problema slavio protiv Torina 4:0, u 145. "Derbiju dela Mole". Gosti više od sat vremena igrali sa igračem manje.

Šestostruki uzastopni šampion Italije sezonu je otvorio sa pet pobjeda, ali ni Torino nije startovao loše, s obzirom da je od mogućih 15 upisao 11 bodova, tako da se očekivao buran 145. torinski derbi, popularni "Derbi dela Mole", inače najstariji gradski okršaj u Italiji (prvi odigran 1907. godine).

Ipak, Juventus je još jednom pokazao nadmoć protiv velikog rivala i bez većih problema, baš kao i Napoli, upisao šestu pobjedu na startu prvenstva, uz dva gola fenomenalnog Paola Dibale (prvi strijelac lige sa 10 pogodaka), te gol i dvije asistencije Miralema Pjanića.

JUVENTUS - TORINO 4:0 (2:0)

Nije dugo trebalo čekati na prvi gol.

Veoma loše reagovala je odbrana Torina u 16. minutu. Danijele Bazeli izgubio je loptu, Miralem Pjanić je asistirao, a Paolo Dibala znao to da kazni.

TRADICIJA

U prethodna 144 duela, Juventus je slavio na 67, 42 utakmice okončane su bez pobjednika, dok se Torino radovao 35 puta. Gol razlika je ubjedljivo na strani "bjankonera", 220:150.

Nešto ranije Bazeli je zbog prvog prekršaja na utakmici, možda i prestrogo, dobio javnu opomenu, a onda u 25. minutu nakon neopreznog starta nad Pjanićem i drugi žuti karton, pa su "bikovi" više od sat vremena morali igrati sa desetoricom. Uz gol minusa, bio je do nenadoknadiv gubitak za goste.

Pokušao je Siniša Mihajlović da pojača defanzivu (Afri Akva ušao umjesto Jaga Falkea), ali ubrzo zatim gosti su primili i drugi gol i priči je već tada bio kraj.

Petnaestak minuta nakon vodećeg pogotka, Pjanić je, nakon asistencije, upisao i gol. I to kakav! Odlično je nanišanio i milimetarski precizno pogodio poslije dodavanja Huana Kvadrada.

Zanimljivo, bio je to njegov prvi pogodak u dresu "stare dame" još od decembra prošle godine, a "žrtva" je tada bio upravo Torino.

I u nastavku je na terenu postojao samo jedan tim.

Četa Maksa Alegrija nastavila je da dominira, pa je terenska inicijativa krunisana i trećim golom, kojeg je glavom nakon kornera postigao Aleks Sandro u 57. minutu. Ponovo je asistent bio Pjanić. Već tada bilo je jasno da se "granati" spremi ubjedljiv poraz.

Mogao se u listu strijelaca upisati i Mario Mandžukić, ali nije imao sreće, pogodio je stativu.

Za razliku od njega, Dibala je bio precizniji u prvom minutu nadoknade, i svojim desetim golom u šest utakmica stavio tačku na "i".

...
Izvor: YouTube

Torino će tako još sanjati gostujuću pobjedu u derbiju protiv najljućeg rivala, prvu od 1995. godine...

JUVENTUS (4-2-3-1): Bufon; Lihtštajner, Benatija, Kjelini, Aleks Sandro; Matuidi (72. Bentankur), Pjanić; Kvadrado (62. Bernardeski), Dibala, Daglas Kosta; Mandžukić (80. Iguain).

TORINO (4-2-3-1): Sirigu, De Silvestri, N'Kolo, Vojinović, Ansaldi; Rinkon (75. Gustafson), Bazeli; Falke (30. Akva), Ljajić, Nijang (71. Boje); Beloti.

SERIJA A - 6. KOLO:

Roma - Udineze 3:1 (3:0)
/Džeko 12, El Šaravi 30, 45 - Larsen 90/

SPAL - Napoli 2:3 (1:1)
/Skjatarela 13, Vivijani 78 - Insinje 14, Kaljehon 71, Gulam 83/

Juventus - Torino 4:0 (2:0)
/Dibala 16, 90+1, Pjanić 40, Aleks Sandro 57/

U nedjelju:

Sampdorija - Milan (12:30)
Kaljari - Kjevo (15:00)
Krotone - Benevento
Helas Verona - Lacio
Inter - Đenova
Sasuolo - Bolonja (18:00)
Fiorentina - Atalanta (20:45)

TABELA: Napoli (+1) 18, Juventus (+1) 18, Inter 13, Roma 12, Milan 12, Torino (+1) 11, Lacio 10, Samdporija (-1) 8, Atalanta 7, Fiorentina 6, Kaljari 6, Kjevo 5, Bolonja 5, Sasuolo 4, SPAL (+1) 4, Udineze (+1) 3, Đenova 2, Helas Verona 2, Krotone 1, Benevento 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC