• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kome treba Obamejang?

Autor mondo.ba

Borusiji iz Dortmunda ne treba! Barem nije trebao u petak uveče u Štutgartu, pa su "švabe" upisale prvu pobjedu nad "milionerima" poslije sedam godina (2:1).

Pjer-Emerik Obamejang nije doputovao u Štutgart zbog kršenja "klupske discipline", kako je saopštila Borusija, a njemački mediji prenijeli da je ustvari stručnom štabu i treneru Peteru Bošu "prekipjelo" njegovo konstantno kašnjenje na treninge.

Boš se vjerovatno vodio "pozitivnom" statistikom jer su "milioneri" bez reprezentativca Gabona zabilježili devet pobjeda i remi na posljednjih 10 takmičarskih mečeva, ali večeras na "Gotlib Dajmleru", odnosno "Mercedes-Benc Areni" su položili oružje u jubilarnom 100. meču u aktualnoj sezoni Bundeslige.

ŠTUTGART - BORUSIJA DORTMUND 2:1 (1:1)

"Nestašni" Gabonac je prvi strijelac tima i drugi golgeter Bundeslige sa 10 golova (Bajernov Robert Levandovski ima jedan više) i vjerovatno bi bio od velike pomoći Borusiji, ali ruku na srce, u Štutgartu su gosti praktično "sami sebe pobijedili" i nastavili crnu seriju.

Bio je ovo četvrti poraz Borusije na posljednjih pet mečeva što bi moglo da košta posla trenera Boša, ako je suditi po natpisima u njemačkim medijima.

Već na startu, očajna odbrana gostiju je poklonila pogodak Štutgartu - preciznije Mark Bartra i golman Roman Burki, a egzekutor je bio Čadrak Akolo.

Poslije godinu dana Andre Širle i Mario Gece su po prvi put bili u startnoj postavi "milionera" i upravo su njih dvojica odigrali "glavne uloge" u izjednačenju, svako na svoj način, iako nisu zatresli mrežu. Uz ogromnu pomoć defanzivca Štutgarta Benjamina Pavarda, koji je skrivio penal igrajući rukom poslije udarca Gecea.

Odgovornost je preuzeo Širle, a golman "švaba" Ron-Robert Ciler pročitao njegovu namjeru, ali je "odbijanac" pod prečku pospremio Maksimilijan Filip - 1:1.

Nije kasno izjednačenje demoralisalo domaćina, koji je već početkom nastavka sjajnim golom Josipa Brekala stigao do novog vođstva i kako se na kraju ispostavilo prve pobjede nad Dortmundom poslije sedam godina ili tek u 13. međusobnoj utakmici.

Interesantno, Brekalo je poslije Zvonimira Solde prvi hrvatski fudbaler koji je zatresao mrežu za Štutgart poslije 2005. godine.

Šta će se dalje dešavati na "Vestfalenu", još nije poznato, ali uvjereni smo da će ovaj poraz natjerati čelnike Borusije da razmisle o imenovanju novog trenera i ekspresnom vraćanju u tim Obamejanga!

BUNDESLIGA. 12. KOLO


Štutgart - Borusija Dortmund 2:1 (1:1) 
/Akolo 4, Brekalo 51 - Filip 45+2/

Subota (15.30)

Bajer Leverkuzen - RB Lajpcig
Bajern - Augzburg
Hofenhajm - Ajntraht Frankfurt
Majnc - Keln
Volfsburg - Frajburg
Herta - Borusija Menhengladbah (18.30)

Nedjelja

Šalke - Hamburger SV (15.30)
Verder Bremen - Hanover (18.00)

TABELA: Bajern 26, RB Lajpcig 22, Borusija Dortmund (+1) 20, Šalke 20, Hofenhajm 19, Hanover 18, Ajntraht Frankfurt 18, Borusija Menhengladbah 18, Bajer Leverkuzen 16, Augzburg 16, Štutgart (+1) 16, Herta 14,  Majnc 12, Volfsburg 11, HSV 10, Frajburg 8, Verder 5, Keln 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC