• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubičić: Partizan više nije sila!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Plejmejker Igokee Marko Ljubičić, kaže da klub iz RS poslije pobjede nad MZT-om želi da nastavi niz trijumfom nad Partizanom i da se tako približi četvrtoj poziciji na tabeli ABA lige.

 Plejmejker KK Igokea Marko Ljubičić - partizan više nije sila Izvor: MN PRESS

Igokea je poslije dva vezana poraza, od Budućnosti i Cedevite, u prošlom kolu upisala trijumf protiv MZT-a u Skoplju, a sada želi da ostane u istom ritmu, iako joj u nedjelju u goste stiže Partizan.

"Pobjeda protiv MZT-a nam je bila vrlo bitna i stigla je u dobrom momentu za nas. I Partizan je promijenio trenera, doveo pojačanje, pa i oni su nakon pobjede nad Zadrom u potitivnom momentu,  ali i od njih se sad dosta očekuje pa vjerujem da imaju pritisak pobjede u Laktašima“, rekao je plejmejker Igokee Marko Ljubičić u izjavi za MONDO.

"Naravno da ćemo mi dati sve od sebe da nastavimo taj niz pobjeda jer ovom pobjedom bismo se približili četvrtom mjestu, koje doduše nije bilo cilj pred početak sezone, ali zašto da ne uradimo nešto veliko!? Prvo treba da gledamo utakmicu protiv Partizana, a onda da gledamo kako dalje", istakao je on.

Optimizam plejmejkera Igokee ima osnova jer u posljednjih sedam sezona u ABA ligi, Partizan ima samo pobjedu više, sedam naspram šest trijumfa kluba iz Republike Srpske.

"Mislim da Partizan više nije ona sila kao što je nekada bio. Mislim da možemo skroz ravnopravno da se nosimo i da idemo na pobjedu. Naravno, nebitno da li je to Partizan, Zvezda ili neki drugi tim mi treba da idemo na pobjedu i ne trebamo da postavljamo neka pitanja na našem parketu. Partizan jeste institucija, ima, ali je Igokea tradiocionalno jaka i ne treba da se plašimo", poručio je Ljubičić.

Izvor: MN PRESS

Posljednji duel Igokee i Partizana, odigran u Beogradu, završen je pobjedom crno-bijelih 117:104, a Igokea će sada tražiti priliku da se revanšira.

Ljubičić, ipak, ne očekuje onako „ludu“ utakmicu i u Laktašima.

"Ta prošla utakmica je bila potpuno atipična, poslije te utakmice govorili smo da je bila NBA utakmica, košgeterska utakmica. Mislim da ova sad neće biti takva i da će dosta toga da se izvede iz odbrane. Mi moramo biti čvrsti u odbrani kako bi zatvorili njihove najbolje igrače i da nam se otvori kontranapad, laki poeni i da dobijemo na samopouzdanju u šutu“, rekao je Ljubičić, koji ipak ne želi da izdvaja pojedince u protivničkim redovima.

"Nisam od onih koji izdvajaju, uvijek kod njih može da iskoči neko, da li će to biti Novica, Miler, Gos, Gagić, Marinković, Andrić, nikad se ne zna. Partizan ima kvalitetan tim, rezultati to sad ne pokazuju, ali svi su opasni i trebamo biti maksimalno skoncentrisani kao što je bio slučaj protiv MZT-a. Moramo da damo sve od sebe, budemo energični i ostavimo srce na parketu tu i da dođemo do dobrog rezultata“.

Košarkaš Igokee nada se da će za razliku od proteklih duela sa Partizanom, ali i sa Zvezdom, publika u dvorani u Laktašima biti na strani domaćeg tima.

"Vjerujem da ćemo imati veliku podršku naših navijača. Ovdje mi pričaju da je kad gostuju Zvezda i Partizan veliki broj njihovih igrača, ne bih volio da u nedjelju bude tako jer nam ova pobjeda mnogo znači“, rekao je Ljubičić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC