• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lacio kažnjen zbog nacista i "Ane Frank"

Autor mondo.rs

Rimski klub će zbog užasnog postupka svojih navijača morati da plati 50.000 evra. Odbijen predlog tužioca da Lacio bude kažnjen i sa dva meča bez publike.

Užasan gest navijača Lacija, kada su na utakmici protiv Kaljarija izlepili nalepnice sa likom Ane Frank u dresu Rome na tribini na kojoj su smeštene najvatrenije pristalice "vučice", dobio je epilog. 

Državni tužilac zatražio je od Fudbalskog saveza Italije da kazni "nebeskoplave" sa dva meča pred praznim tribinama "Olimpika", kao i novčanom kaznom od 50.000 evra.

Ipak, odlučeno je da Lacio bude samo novčano kažnjen (dakle, 50.000 evra), ne i da igra utakmice bez prisustva gledalaca.

"Navijači" Lacija, poznati po ultradesničarskim, fašističko-nacističkim stavovima, krajem oktobra prošle godine iskoristili su priliku da boravak na "suparničkoj" tribini pretvore u pozornicu za antisemitske poruke i vređanje jevrejske devojčice iz Drugog svetskog rata, a ovakav gest osudila je cela Evropa. 

Poruka "navijača" Lacija trebalo je da ima uvredljivu notu: "Navijači Rome su Jevreji".

Nedugo zatim, klub se ogradio od ovakvog ponašanja svojih pristalica, pa su igrači Lacija u duelu sa Bolonjom nosili majice sa porukom "Svi smo mi Ana Frank".

Čelnici kluba su tada poručili da će "fašistima pred svaku utakmicu čitati odlomke iz 'Dnevnika Ane Frank'".

Predsednik kluba Klaudio Lotito je inicirao, a uprava prihvatila odluku da SVAKE GODINE 200 mladih navijača će ići o trošku kluba u posetu zloglasnom nacističkom logoru iz Drugog svetskog rata - logor Aušvic, kako bi se obrazovali.

"Distanciramo se od bilo kakvog oblika ksenofobije i antisemitizma. Ogromna većina navijača Lacija deli naše mišljenje. Imaćemo mnoge akcije kako bismo suzbili ovakve incidente", rekao je Lotito prilikom posete sinagoge u Rimu.

On je naveo da u svakom društvu "postoje loše jabuke" i da nije u mogućnosti da odredi po jednog redara za svakog navijača.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC