• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Di Frančesko se previše kockao

Autor mondo.ba

Roma nastupila u "šarenom" sastavu, što je Fiorentina znala da kazni i zabilježi šestu prvenstvenu pobjedu u nizu.

Roma je stvarala prilike, promašivala, a Fiorentina bukvalno iz dvije jedine šanse postigla dva gola i šokirala domaće navijače na "Olimpiku".

Srpski internacionalac Nikola Milenković proveo je na terenu posljednjih 20-ak minuta, te učestvovao u veoma važnom trijumfu Fiorentine 2:0, koja nastavlja da grabi ka mjestu rezervisanom za Ligu Evrope.

ROMA - FIORENTINA 0:2 (0:2)

Trener "vučice" Euzebio Di Frančesko nastojao je da odmori pojedine igrače pred revanš meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Barselone, pa je tako na teren izveo kombinovan sastav u kojem nije bilo Aleksandra Kolarova, Alesandra Florencija, Danijelea De Rosija, te povrijeđenih Dijega Perotija i Čengiza Undera.

Tu činjenicu iskoristili su u redovima "viole" i zabilježili šestu uzastopnu pobjedu u Seriji A, čime su potvrdili da se nalaze u sjajnoj formi u finišu prvenstva, koja bi im mogla donijeti plasman na međunarodnu scenu.

Šokantno je počeo meč za Rimljane, čija mreža se zatresla već u sedmom minutu. Marko Benasi uspio je kroz "šumu nogu" provući loptu iza leđa golmana Rome Alisona Bekera.

Uzvratila je Roma kontinuiranim napadima,

STATISTIKA

Roma je uputila 23 šuta, od čega osam u okvir gola, tri puta pogodila okvir gola (dva puta prečku i jednom stativu) i imala 70 odsto posjed lopte, ali nije uspjela da postigne gol.

Edin Džeko uzdrmao je i okvir gola, ali lopta nije htjela u gol. U jeku napada domaćina - još jedan gol u mreži Alisona. Đovani Simeone u 39. minutu povisio je na 2:0 i pred domaćina stavio težak zadatak pred drugo poluvrijeme.

U nastavku, Roma nije uspjela da pronađe rješenje.

Pokušao je Di Frančesko uvođenjem Patrika Šika, Kolarova i Florencija da razdrma svoju ekipu, ali nije išlo. Iako su Rimljani stvorili brojne prilike, izostala je realizacija.

U samo desetak sekundi 15 minuta prije kraja, Šik i Federiko Facio dva puta su pogodili prečku, dok je i na golu "viole" briljirao Marko Sportijelo, koji je bukvalno zaključao svoju mrežu, koja je do kraja ostala netaknuta.

Roma je šestim domaćim porazom sebi zakomplikovala borbu za mjesto koje vodi u Ligu šampiona. Inter i Lacio, uz utakmicu manje, imaju bod, odnosno tri zaostatka, pa će u preostalih sedam kola između ova tri tima biti vođena velika borba za treću i četvrtu poziciju.

Obje ekipe imaju teška gostovanja u nedjelju. "Nerazuri" će u "matine" terminu igrati u Torinu protiv istoimenog rivala, dok će Lacio odmjeriti snage sa Udinezeom.

SERIJA A - 31. KOLO:

Benevento - Juventus 2:4 (1:2)
/Diabate 24, 51 - Dibala 16, pen. 45+2, pen 74, Kosta 82/

Roma - Fiorentina 0:2 (0:2)
/Benasi 7, Simeone 39/

SPAL - Atalanta 1:1 (1:0)
/Cionek 39 - De Run 78 pen/

Sampdorija - Đenova 0:0

U nedjelju:

Torino - Inter (12.30)
Krotone - Bolonja (15.00)
Napoli - Kjevo
Verona - Kaljari
Udineze - Lacio (18.00)
Milan - Sasuolo (20.45)

TABELA: Juventus 81 (+1), Napoli 74, Roma (+1) 60, Inter 59, Lacio 57, Milan 51, Fiorentina (+1) 50, Atalanta 48, Sampdorija (+1) 48, Torino 42, Bolonja 35, Đenova (+1) 35, Udineze 33, Kaljari 29, Kjevo 29, Sasuolo 29, SPAL 27, Krotone 24, Verona 22, Benevento 13 (+1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC