• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šveđani motivisaniji od Hrvata u "revijalnom" meču

Autor mondo.ba

Vicešampion Evrope, selekcija Švedska savladala je Hrvatsku 34:28 (16:13) u potpuno nebitnoj utakmici za peto mjesto na 26. Svjetskom prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj.

S obzirom da su obje reprezentacije ostale bez polufinala, ali i sa već osiguranim kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju, dvoboj za petu poziciju na Mundijalu bio je praktično revijalnog karaktera.

Pred samo nekoliko hiljada ljudi u dvorani "Jiske Bank Boksen" u danskom Herningu, više motiva, borbenosti, želje i htijenja pokazali su Šveđani, koji su zasluženo slavili nad Hrvatskom.

ŠVEDSKA - HRVATSKA 34:28 (16:13)

Hrvati su već sredinom poluvremena bili u osjetnijem zaostatku od četiri pogotka u nekoliko navrata (7:3, 8:4), da bi potom Šveđani povisili na najvišu razliku u prvom dijelu od "plus šest" (13:7).

Izabranici Lina Červara su potom mini-serijom od 3:0 smanjili na samo dva gola razlike u finišu, mogli čak i da se vrate na "minus jedan", ali se na odmor otišlo sa prednošću Švedske 16:13.

S obzirom da su Skandinavci pogodili i pet stativa u prvih 30 minuta, "kockasti" su još dobro i prošli u prvom dijelu, da bi aktuelni vicešampioni Evrope mnogo bolje ušli i u drugo poluvrijeme.

Serijom od 3:0 poveli su ponovo sa šest pogodaka (19:13), koje su manje-više rutinski održavali do samog kraja utakmice.

U taboru "Tri krune" najefikasniji su bili Niklas Ekberg sa šest golova, gol manje je uknjižio Andreas Nilson, a dva manje Lukas Nilson. Tri pogotka postigao je Matijas Zaharison, dok su kod Hrvata najbolji bili Luka Stepančić sa pet i Marin Šipić sa golom manje.

Kad se sve sabere, teško će iko u Švedskoj i Hrvatskoj biti posebno zadovoljan nastupom u Danskoj i Njemačkoj s obzirom da su u pitanje velike rukometne nacije.

Šveđani su jedna od najuspješnijih u istoriji rukometa sa po četiri svjetske i evropske titule, ali posljednju srebrnu medalju, osvojili su sad već davne 2001. godine. Vratili su se u vrh prošle godine na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, gdje su osvojili srebrno odličje i sigurno su više očekivali od petog mjesta.

Šta reći za Hrvatsku, koja je odlično krenula sa tri pobjede u grupi i imala otvoren put do polufinala, da bi neshvatljivo bila poražena od Brazila pomalo i nerezonskom taktikom Lina Červara. To ih je i definitivno spriječilo da se bore za odličja, pa će morati da pričekaju novu priliku da stignu do nove medalje u svom najuspješnijem ekipnom sportu.

"Kockasti" su dosad osvojili dva olimpijska zlata i bronzu, svjetsko zlato, tri srebra i bronzu, kao i dva srebra i tri bronze na šampionatima Evrope.

Rezultati završnice Mundijala:

polufinala (petak)

Danska - Francuska 30:38 (15:21)

Nemačka - Norveška 25:31 (12:14)



za 7. mjesto (subota)

Španija - Egipat 36:31 (17:18)



za 5. mjesto (subota)

Švedska - Hrvatska 34:28 (16:13)



za 3. mjesto (nedjelja)

Njemačka - Francuska (14.30)



finale (nedjelja)

Norveška - Danska (17.30)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC