• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Fudbal" u Tuzli: Pucnjava, pa prebijanje sudije

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Još jedan incident na niželigaškim terenima u Tuzlanskom kantonu. Ovog puta pretučen je sudija na utakmici Prve lige između Poleta i Omazića 1937.

 Pretučen sudija na utakmici Polet - Omazići 1937 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Disciplinski organi Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona, ali i tamošnji MUP imaće pune ruke posla poslije nevjerovatnog vikenda na niželigaškim terenima.

Šokantne scene viđene su na utakmici Druge lige TK između Turije i Stjepan Polja gdje je gostujući navijač pucao iz pištolja nakon čega su se igrači razbježali, a utakmica prekinuta, međutim, to nije bio jedini incident u ligama Tuzlanskog kantona.

Na utakmici Prve lige TK između FK Polet iz Palanke i FK Omazići 1937 domaća publika poslije utakmice napadala je i prebila glavnog sudiju Husejna Svrakića iz Tuzle.

Nakon što je Svrakić odsudio kraj utakmice u kojem je domaća ekipa poražena rezultatom 1:0 grupa od 20 huligana utrčala je u teren i fizički je nasrnula na njega.

Zbog  zadobijenih povreda sudija Svrakić je kasnije zatražio pomoć u bolnici u Brčkom, a slučaj je prijavljen policiji.

“Sve do završetka utakmice normalno i uredno, a onda po znaku glavnog sudije za kraj utakmice publika domaće ekipe je utrčala u teren i nasrnula na glavnog sudiju dok sam ja i dvojica pomoćnih sudija u toj gužvi stali u kućici za rezervne igrače domaće ekipe nemoćni u pomoći glavnom sudiji koji je bježeći po terenu dospio do redara i par igrača domaće ekipe da ga zaštite, međutim, u velikom broju osoba na terenu nije se moglo vidjeti i zabilježiti ko želi da ga brani, a ko da tuče”, napisao je u svom izvještaju delegat utakmice Alija Aljkanović iz Gradačca.

U prebijanju sudije prema riječima očevidaca učestvovali su i pojedini fudbaleri domaće ekipe.

"Sudija je bježao neke tri minute po terenu i nisu ga mogli uhvatiti sve dok nije golman domaće ekipe na centru udarcem u glavu ošamutio sudiju da bi ga stigli kod kućice bacivši mu se pod noge. Taj udarac ga je baš ošamutio, držali su mu ruke, a njih 15 ga je udaralo. Par domaćih igrača ga je branilo, ali svi ostali su ga udarali. Takve krikove kakve je on ispuštao nikad nisam čuo od insana”, ispričao je za MONDO jedan od očevidaca.

On je dodao da je delegat već na poluvremenu upozoren da bi moglo biti incidenata, ali da je on na to odmahnuo rukom.

U svom izvještaju delegat Aljkanović je naveo da je poslije izbijanja incidenta nazvao policiju koja je došla u roku od 10 do 15 minuta, ali da je tada sudija Svrakić već bio odguran i odvučen u svlačionicu domaće ekipe.

“Kada je došla policija ja i dvojica pomoćnih sudija smo uz pratnju policajaca ušli u delegatsku prostoriju gdje je došao i kamerman koji je rekao policiji da je i on po zadnjem sudijskom zvižduku ‘stresen’ sa kućice odakle je snimao i da nema snimka događaja kad je glavni sudija napadnut. Policija je i glavnog sudiju iz domaće svlačionice dovela u prostoriju delegata gdje je uzela podatke od mene i sve trojice sudija. Po presvlačenju sudija otišli su u bolnicu Brčko sva trojica sudija uz pratnju policije da se izvrši ljekarski pregled nad glavnim sudijom koji je bio tučen. Ja sam ostao u službenoj prostoriji završio zapisnik utakmice i Fair Play izvještaj. Službena lica su isplaćena i CD sa snimkom utakmice mi je dostavljen koji ću ostaviti u službene prostorije NSTK”, navodi se u izvještaju.

Nakon završenih ljekarskih pregleda sudija Svrakić je dao izjavu u Policijskoj upravi Brčko, a svi detalji ovog incidenta trebali bi biti poznati poslije podnošenja dopunskog izvještaja delegate i sudija.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ime

Da se zna sudac je ne pravedno sudio za FK Polet, te su se svi iznervirali na toj utakmici,pa je nekoliko njih poletilo na njega.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC