• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Česi se ogradili od incidenta u Uroševcu

Autor mondo.rs

Češka fudbalska federacija distancirala se od osmoro čeških navijača koji su uhapšeni na Kosovu pred fudbalsku utakmicu dvije reprezentacije u Prištini.

Uoči meča fudbalskih reprezentacija Kosova i Češke, policija je u blizini Uroševca uhapsila češke navijače zbog toga što su se spremali da tokom meča puste dron sa porukom "Kosovo je Srbija".

Fudbalska federacija Češke odbija da navijači miješaju politiku u sport.

"Ta grupa je imala dron, srpsku zastavu i transparent sa napisom 'Kosovo je Srbija'. Takođe, nađena je pirotehnika i noževi. Češka fudbalska reprezentacija želi jasno da se izjasni da odbija bilo kakvo slično ponašanje navijača koje bi vezivalo politiku i sport. Situaciju rješava kosovska policija u saradnji sa ambasadom Češke", izjavio je češkom javnom radio servisu Radio žurnal portparol češkog Fudbalskog saveza Mihal Jurman.

Portparol češkog Ministarstva spoljnih poslova Robert Žehak obavijestio je da je kosovska policija saslušala šestoricu Čeha, od kojih jedan ima i srpsko državljanstvo, i dvije Čehinje iz te grupe, a nakon saslušanja su pušteni na slobodu.

"Češka ambasada je sa njima u vezi, svi su u redu i na putu za Prištinu. Prema našim informacijama htjeli su da tokom utakmice unesu transparente sa napisima o Kosovu i Srbiji. Policija je kod njih našla i dron", kazao je Žehak češkom radiju.

Češka reprezentacija je zbog ovog izgreda upozorila svoje navijače da će danas na utakmicu sa Kosovom na stadion moći da unesu samo zastave njihove zemlje.

Utakmica Kosova i Češke, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, igra se danas od 15 časova u Prištini.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC