• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern komplikovao pred London, gostili se gosti!

Autor mondo.ba

Bavarski gigant je dobijen meč zakomplikovao, ali na kraju osvojio tri boda u Paderbornu (2:3) pred gostovanje Totenhemu u Ligi šampiona. Domaćin na PET utakmica nije osvojio NIJEDAN bod u subotu na terenima Bundeslige.

Izabranici Nike Kovača su u subotu u šestom kolu Bundeslige odigrali tačno onoliko koliko im je bilo potrebno da stignu do pobjede u Paderbornu i vrate se na lidersku poziciju na tabeli, iako su bespotrebno zakomplikovali situaciju i strijepili do kraja meča.

Najzaslužniji za četvrtu pobjedu Bajerna bio je Filipe Kutinjo, koji je na početku prvog dijela asistirao, a na startu drugog poluvremena bio strijelac na "Benteler Areni", pokazavši u svojoj drugoj utakmici da će biti veliko pojačanje za danas "bijelu" bavarsku ekipu.

PADERBORN - BAJERN 2:3 (0:1)

Bavarci su poveli u 15. minutu pogotkom Serža Gnabrija, koji je iskosa pogodio mrežu ispod golmana Janika Huta nakon sjajne dijagonale Filipa Kutinja - 0:1.

Revanširao se Gnabri još ljepšom asistencijom Brazilcu na početku drugog poluvremena kada je Kutinju preostalo samo da ubaci loptu u praznu mrežu - 0:2.

Bio je to drugi gol Kutinja u dresu Bajerna, nakon što je prethodno bio strijelac i u dvoboju sa "jarčevima" iz Kelna.

Mogli su fudbaleri iz Minhena da postignu još barem tri-četiri gola, da su u pojedinim momentima prisebniji bili Robert Levandovski i Kingsli Koman, a Paderborn je najopasniju šansu "stvorio" zahvaljujući asu Bajerna Tijagu Alkantari, koji je vraćajući loptu golmanu Manuelu Nojeru umalo pogodio vlastitu mrežu.

Domaćin je bio apsolutno podređen do 68. minuta, kada je uspio da smanji rezultat pogotkom Kaja Pregera, koji je pogodio suprotan ugao Bavaraca - 1:2.

Tada je Bajern ubacio u "višu brzinu" i ponovo se odlijepio na "plus dva" zahvaljujući Robertu Levandovskom, koji je u 79. minutu "lobovao" golmana Huta - 1:3. Bio je to Poljakov jubilarni 10. pogodak ove sezone.

Ipak, uporni domaćin se nije ni tada predao već je u 84. minutu zahvaljujući "bombi" Nigerijca Džamila Kolinsa sa 30 metara opet smanjio, ali više od časnog poraza nije mogao - 2:3.

Pored Bajernove gostujuće pobjede, subotnje mečeve u Njemačkoj su obilježile i SVE ostale pobjede gostujućih ekipa!

Bez reprezentativca Srbije, Matije Nastasića, koji je utakmicu posmatrao sa klupe za rezerve, fudbaleri Šalkea su deklasirali domaći RB u Lajpcigu (1:3) zahvaljujući pogocima Salifa Sanea nakon kornera, Amina Harita iz jedanaesterca i Rabija Matonda poslije "školskog" kontranapada.

Augzburg je nastavio negativnu tradiciju sa "apotekarima" - 0:3. Bajer je upisao novu pobjedu u 17. međusobnoj utakmici, na kojoj domaćin nije uspio da trijumfuje, a istim rezultatom Borusija iz Menhengladbaha je slavila u Sinshajmu protiv Hofenhajma (0:3).

BUNDESLIGA - 6. kolo


Augzburg - Bajer 0:3 (0:1)
/Niderlehner autogol 35, Foland 76, Haverc 84/

Hofenhajm - Borusija Menhengladbah 0:3 (0:1)
/Plea 43, Tiram 65, Nojhaus 83/

Majnc - Volfsburg 0:1 (0:1)
/Tiserand 9/

Paderborn - Bajern 2:3 (0:1)
/Preger 68, Kolins 84 - Gnabri 15, Kutinjo 56, Levandovski 79/

Lajpcig - Šalke 1:3 (0:2)
/Forsberg 83 - Sane 29, Harit 42. Matondo 57/

Borusija Dortmund - Verder (18.30)

Nedjelja

Fortuna - Frajburg (15.30)

Keln - Herta (18.00)

Igrano u petak

Union Berlin - Ajntraht 1:2 (0:0)
/Udžah 86 - Dost 48, Silva 62/


TABELA: Bajern 14, Lajpcig 13, Šalke 13, Borusija M. 13, Bajer 13, Volfsburg 12, Borusija D. (-1) 10, Frajburg (-1) 10, Ajntraht 10, Verder (-1) 6, Hofenhajm 5, Augzburg 5, Fortuna (-1) 4, Union Berlin 4, Herta (-1) 4, Keln (-1) 3, Majnc 3, Paderborn 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC