• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajntraht se mučio, ali slavio kod "Starog šumara"

Autor mondo.ba

Šesto kolo Bundeslige otvorili su Union Berlin i Ajntraht, a uspješniji je bio prošlosezonski polufinalista Lige Evrope...

Mučio se tim iz Frankfurta u "Kući starog šumara", nije uspio da u prvom dijelu pronađe put do mreže debitanta u Bundesligi, ali je sve "došlo na svoje" u nastavku...

Tim koji sa klupe predvodi Adolf Hiter i za koji je svih 90 minuta odigrao Filip Kostić trijumfovao je rezultatom 0:2 nad Union Berlinom Nevena Subotića (odigrao cijeli meč), upisao PRVI gostujući trijumf u sezoni i postao šesti član grupe timova koji imaju po deset bodova...

UNION BERLIN – AJNTRAHT 1:2 (0:0)
/Udžah 86 - Dost 48, Silva 62/

Igralo se, u istorijskom duelu Union Berlina i Ajntrahta, borbeno i sa jedne i sa druge strane, međutim prvo poluvrijeme u "Kući starog šumara" nije ponudilo mnogo toga – tek po jednu stopostotnu šansu i na jednoj i na drugoj strani.

Pristalice domaćeg kluba, zbog čije bakljade je početak meča kasnio nekoliko minuta, mogle su da se raduju u šestom minutu da je Marvin Fridrih bio koncentrisaniji i prisebniji nakon jednog kornera, kada je loptu na putu ka golu zaustavio Kevin Trap.

Više koncentracije od svojih pulena očekivao je gostujući trener Adolf Hiter, čiji igrači su preuzeli inicijativu nakon otklanjanja opasnosti ispred svog gola, pogotovo zbog činjenice da je ulog bio veliki (proboj u vrh tabele), ali je u krucijalnom trenutku ista izostala.

Završnica napada je bila loša, a stvari je u sudijskoj nadoknadi mogao da popravi Filip Kostić, ali je nakon dalekometnog udarca lopta "prohujala" nekoliko centimetara pored desne stative domaćeg gola.

Ipak, u drugom poluvremenu, za favorita na papiru stvari su "legle" na svoje mjesto...

Već na startu drugog dijela, preciznije u 48. minutu, imali su Hiter i njegovi puleni razloga za slavlje. Loptu je na lijevoj strani kontrolisao Kostić, šutirao, a poljski čuvar mreže Rafal Gikjevič odbio loptu na koju je natrčao Bas Dost i preciznim udarcem postigao svoj drugi ovosezonski gol.

Isto je pošlo za rukom i Andre Silvi 15 minuta kasnije, kada je sjajno odreagovao nakon centaršuta Đibrila Soua sa desne strane i na semaforu "ispisao" 0:2.

U 86. minutu zaostatak je uspio da smanji nigerijski napadač Entoni Udžah, nadali su se domaći navijači da će vidjeti još koju loptu u mreži gosta, ali, na njihovu žalost, to se nije dogodilo...

BUNDESLIGA – 6. kolo

Union Berlin – Ajntraht 1:2 (0:0)
/Udžah 86 - Dost 48, Silva 62/

Subota:

Augzburg – Bajer (15.30)

Hofenhajm – Borusija M.

Majnc – Volfsburg

Paderborn – Bajern

Lajpcig – Šalke

Borusija D. – Verder (18.30)

Nedjelja

Fortuna – Frajburg (15.30)

Keln – Herta (18.00)

TABELA: Lajpcig 13, Bajern 11, Borusija D. 10, Frajburg 10, Šalke 10, Borusija M. 10, Ajntraht (+1) 10, Bajer 10, Volfsburg 9, Verder 6, Hofenhajm 5, Augzburg 5, Fortuna 4, Union Berlin (+1) 4, Herta 4, Keln 3, Majnc 3, Paderborn 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC