Društvo

Šta je s mostom u Docu? Gradnju zaustavili neriješeni imovinsko-pravni odnosi, tvrde u Gradskoj upravi

Autor Željko Svitlica

Gradski odbor SNSD-a Banjaluka napravio je performans na mjestu gdje je još 2020. godine započeta izgradnja mosta u Docu. U Gradskoj upravi pojasnili zašto je došlo do zastoja u gradnji.

Izvor: Aleksandar Čavić

U saopštenju se navodi da Grad Banjaluka od 2021. godine uporno pokušava da riješi imovinsko-pravne odnose što je preduslov za izgradnju mosta u Docu.

"U tom procesu gradske službe su se suočavale sa jako sporim rješavanjem i opstrukcijama ranijih vlasnika, da bi na kraju nadležni republički organi odbili da predlože, a Vlada Republike Srpske usvoji odluku o ulasku u posjed zemljišta potrebnog za prvu fazu izgradnje. Dakle, četiri godine se opstruiše davanje potrebnih dozvola za početak gradnje ovog važnog infrastrukturnog projekta, za koji ni te 2020. godine – kada je navodno započela realizacija – nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi", tvrde u Gradskoj upravi.

Poručuju da Gradska administracija i dalje nastavlja sa aktivnostima u pravcu rješavanja imovinsko-pravnih odnosa kako bi ovaj značajan kapitalni projekat bio realizovan.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić i predsjednik banjalučke Skupštine Ljubo Ninković svečano su danas "otvorili nepostojeći most u banjalučkom naselju Dolac".

Đajić je rekao jda je izgradnja mosta u Docu, za šta je Gradska uprava 2020. godine obezbijedila 8,7 miliona KM, do danas trebalo da bude u završnoj fazi, ali da su sredstva nenamjenski potrošena za druge stvari.

"Stanivuković je sredstva koja su bila obezbjeđena za taj most nenamjenski potrošio za izgradnju kružnog toka, koji nema građevinsku dozvolu, čime je urađeno krivično djelo, a isto tako su oštećeni građani Banjaluke i onemogućeno normalno funkcionisanje u gradu", rekao je Đajić novinarima.

(MONDO)