Društvo

Dobre vijesti i ove nedjelje: Čitajte i uživajte!

Autor mondo.ba

I ove nedjelje vam donosimo pregled dobrih vijesti iz prethodne sedmice. Uživajte!

Izvor: Mondo.ba, photofunia

Učenici iz Bosne i Hercegovine osvojili su pet bronzanih medalja na Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi (IMO) koja je održana onlajn, a trebala je biti održana u Sankt Petersburgu.

Poljoprivredni proizvođač iz Vojkovića, opština Istočna Ilidža, Kojo Lučić dobitnik je prve nagrade na manifestaciji "Dani tikve", jer je uzgojio tikvu tešku 80,7 kilograma, za šta je od organizatora nagrađen sa 200 KM.

Delivoje, unuk čuvenog travara Jove Mijatovića, sa ponosom ističe da ima neke recepte “zabilježene u glavi” iz razgovora sa djedom, koga je često u mladosti pratio na dužim putovanjima po bivšoj Jugoslaviji, i da najčešće baš oni pomažu u liječenju oboljelima.

Banjalučka glumica Đurđa Vukašinović osvojila je vrijednu nagradu u Srbiji sa predstavom "Edit Pjaf".

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti RS (ANURS) Rajko Kuzmanović otvorio je u Banjaluci izložbu koja sadrži foto-dokumentaciju, te obiman biografski i bibliografski tekst i prateći katalog o životu i književnom djelu nobelovca Petera Handkea.

Promocija knjige "Bunt dece socijalizma" autora Dušana Vesića održana je u srijedu uveče u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

U Banjaluci povodom Svjetskog dana turizma predstavljena kampanja „Uživaj u Srpskoj“ kojom se želi promovisati Republika Srpska kao sigurna destinacija u koju će turisti dolaziti i osjećati se sigurnim.

U Banjaluci promovisan video spot za pjesmu "BL SOUL" koju izvode Redov x Glue ft. Dare.

Bilećko jezero, jedno od najvećih vještačkih jezera na Balkanu, ima veliki turistički potencijal da postane jedna od pet vrhunskih turističkih destinacija u Republici Srpskoj.

Za kraj pročitajte jednu zanimljivu priču Iz naftalina.

Budite nam veseli, zdravi i pozitivni, dobre vijesti stižu i naredne nedjelje!

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Tagovi