• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promocija knjige "Bunt dece socijalizma" Dušana Vesića održana u Banskom dvoru

Autor mondo.ba

Promocija knjige "Bunt dece socijalizma" autora Dušana Vesića održana je u srijedu uveče u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

 Promocija knjige "Bunt dece socijalizma" Dušana Vesića održana u Banskom dvoru Izvor: Promo

Sa Vesićem, čovjekom kojeg smatraju jednim od najvažnijih rock-novinara Jugoslavije u periodu od 1980. do 1990. godine razgovarao je novinar Nebojša Ristić. Promocija je održana u organizaciji Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti Imperativ, a u saradnji sa Banskim dvorom - Kulturnim centrum.

Glavna tema knjige "Bunt dece socijalizma" koju je objavila "Laguna" je jugoslovenska muzika od 1977. do 1982. godine, kao i duštveno-političke prilike u kojima je na kraju Brozove ere nastao novi talas. To nije bio samo pokret, nego i preokret u jugoslovenskoj muzici, u kome su se definitivno razišle domaća šlager i rok muzika.

"Kad su se pojavili ti novi bendovi, takva je bila klima u medijima, da to nikoga nije interesovalo. Morali su da se pojave novi novinari i fotografi. Mi smo 'gurali' te tekstove u neke omladisnke novine, neke medije koji su mogli to da prihvate, bez obzira što ti bendovi nisu u tom momentu bili toliko popularni. Ja sam bio jedan od tih novinara i tako je to počelo. U početku je to bilo lepo, jer ulaziš na koncerte besplatno, dobijaš ploče, postaješ zvezda u svom malo mikrosvetu i rasteš zajedno sa njima. Onda se jednog dana raziđete i to je kraj novog talasa. Mislim, zapravo, da je novi talas predugo trajao, neobično dugo za jedan pokret koji nije bio uniformisan, koji nije bio ništa saborno. To je bio pokret koji je egzistirao na ideji o slobodi i samom svojom definicijom bio je predodređen da bude kratkotrajan", ispričao je Dušan Vesić.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop