• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kandidat opozicije Draško Stanivuković pobijedio je na izborima za gradonačelnika Banjaluke, prema prvim podacima sa izbornih mjesta. SNSD je priznao da je Igor Radojičić izgubio izbore za gradonačelnika.

Kandidat opozicije Draško Stanivuković pobijedio je na izborima za gradonačelnika Banjaluke, prema prvim podacima sa izbornih mjesta. SNSD je priznao da je Igor Radojičić izgubio izbore za gradonačelnika.

Centralna izborna komisija je na pres konferenciji nakon ponoći predstavila preliminarne rezultate izbora sa obrađenih glasačkih mjesta.

Prema tim rezultatima Stanivuković je osvojio oko 9.400 glasova, a Radojičić 7.800. Rezultate pročitajte ovdje.

SNSD je osvojio 30 odsto glasova za Skupštinu grada u Banjaluci, a PDP 23,3 odsto.

Na trećem mjestu je SPS Gorana Selaka sa 10,9 odsto, Ujedinjena Srpska ima 9,9 odsto, DNS 8 procenata, DEMOS 6,2 procenta, SP 5,7 odsto, a SDS 4,8 odsto.

Ostali su za sada ispod cenzusa.

U Banjaluci je glasalo 100.538 glasača što je izlaznost od 53,45 odsto. 

1:06

Centralna izborna komisija je na pres konferenciji nakon ponoći predstavila preliminarne rezultate izbora sa obrađenih glasačkih mjesta. 

Prema tim rezultatima Stanivuković je osvojio oko 9.400 glasova, a Radojičić 7.800. Rezultate pročitajte ovdje.

0:53

Na izobrima za gradsku skupštinu najviše glasova osvojio je SNSD. PDP je na drugom mjestu, a dalje slijede SPS, US, DNS, Demos, SP i SDS.

0:21

Na Trgu Krajine u toku je veliko slavlje zbog pobjede Draška Stanivukovića.

23:28

Pogledajte slavlje pristalica PDP-a na ulicama Banjaluke:

Zanimljivo je da su nekoliko navrata ispred zgrade Glavnog štaba SNSD građani sporadično prolazili automobilima i svirali, pa čak i biciklima i dovikivali "više nas je", što je inače bio predizborni slogan PDP-a.

23:11

Milorad Dodik je najavio da će on od sutra biti predsjednik Gradskog odbora SNSD u Banjaluci, umjesto Igora Radojičića.

23:04

''Tužan sam što smo izgubili Banjaluku na mjestu gradonačelnika," rekao je predsjednik SNSD, Milorad Dodik u prvom obraćanju medijima.

22:38

Ujedinjena Srpska je najveći pobjednik ovih izbora, rekao je predsjednik US, Nenad Stevandić.

Govoreći o Banjaluci, Stevandić je rekao da, prema trenutnim podacima, Stanivuković može da pobijedi u trci za gradonačelnika, dok za odbornička mjesta vodi SNSD sa svojim kolacionim partnerima, tako da očekuje većinu u Skupštini grada.

''Stanivuković neće moći fomirati većinu u Skupštini grada,'' rekao je Stevandić.

Stevandić je rekao da će Ujedinjena Srpska nastaviti da sarađuje sa Vladom, predsjednikom Republike Srpske i srpskim članom Predsjedništva BiH.

22:06

U SNSD ''muk''

U SNSD-u muk U SNSD-u vlada potpuno zatišje.

Niko od zvaničnika stranke se ne obraća medijima, niti iko od novinara ima uvid u atmosferu među njima, s obzirom na to da su stranački funkcioneri, zajedno sa liderom Miloradom Dodikom, na drugom spratu.

Nezvanično saznajemo da među njima vlada prilično nezadovoljstvo zbog rezultata koji pristižu za Banjaluku.

22:05

Branislav Borenović je kazao da je ovo pobjeda novih i mladih koji politiku gledaju kao mjesto gdje se mogu stvarati bolji uslovi za život.

"Zato ne treba iznenaditi zašto je Draško Stanivuković novi gradonačelnik Bankaluke", kazao je Borenović.

Pored Banjaluke, biće velika pobjeda i u Bijeljini kako stvari stoje, rekao je Borenović.

21:45

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković proglasio je pobjedu na izborima za gradonačelnika Banjaluke.

"Nakon 22 godine je u Banjaluci pobijedio čovjek. Ovo je najsrećniji dan u modernoj istoriji našeg grada, ovo je prvi put da ću u Gradsku upravu moći ući a da me policija ne čeka," izjavio je Stanivuković.

"Imamo programske ciljeve postavljene za Banjaluku u kojem će u središtu uvijek biti čovjek. Ovo će biti grad da gdje ćete moći i morati napredovati bez članske karte. Banjaluka današnjom pobjedom nije PDP-ova, a još manje SNSD-ova, ona je banjalučka...," izjavio je Stanivuković.

Jelena Trivić je kazala da je za budućnost RS ova pobjeda znači da idemo ka pluralizmu i višestranačju, a da je bila na pragu da sklizne u jednoumlje.

"Narod se oslobodio straha i ne želimo da čujemo da on postoji. Kada neko pomisli da je na vrhu, tek tada pada", istakla je Trivićeva

21:20

SDS: Draško je pobijedio

''Izvjesno je da je Draško Stanivuković novi gradonačelnik grada Banjaluke'', rekao je Davor Šešić iz Srpske demokratske stranke, na pres konferenciji u Banjaluci.

21:03

Rezultati u Banjaluci

Rajčević: ''Informacije iz Banjaluke pristižu sporo''

Srđan Rajčević iz SNSD tvrdi da se SNSD nalazi pred velikom pobjedom.
Što se tiče Banjaluke, istakao je da treba sačekati.

"Informacije u Banjaluci pristižu sporo. Dobri pokazatelji u nekim mjestima poput Krupe na Vrbasu. To nam daje indicije da će Igor Radojičić ostati gradonačelnik, kao i informacije iz Vrbanje, Šargovca i sl."

Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

Što se tiče drugih gradova i opština, SNSD tvrdi da ima odlične trendove u Prijedoru, Gradišci, Foči, Gacku...

"Tu je izvjesna pobjeda. Neupitni su Srbac, Prnjavor, tradicionalna uporišta. Dobro stojimo u Kalinoviku, Višegradu itd." rekao Rajčević.

20:40

Predsjednik GO PDP-a, Banjaluka, Igor Crnadak istakao je da se rezultati tek skupljaju, te da još uvijek nemaju konkretne brojeve, ali da je Draško Stanivuković u prednosti.

"Po prvim informacijama koje PDP ima, PDP je napravio jedan ozbiljan politički zaokret na političkoj sceni u RS i smatramo da će novi gradonačelnik Banjaluke biti Draško Stanivuković i to je jedan nepromjenjiv trend. U 90 odsto naselja u Banjaluci Draško vodi. Ovo je veoma čvrst i veoma snažan podatak," rekao je Crnadak

Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

20:35

Socijalistička partija saopštila je da je prema njihovim podacima Draško Stanivuković trenutno u prednosti u odnosi na Igora Radojičića.

20:03

U Banjaluci pravo glasa imalo je 192.193 birača, koji će biračko pravo mogli ostvariti na 266 redovnih biračkih mjesta, te tri biračka mjesta na kojem glasaju birači u odsustvu i nepotvrđenim glasačkim listićem.

Kandidati za gradonačelnika su aktuelni gradonačelnik i kandidat koalicije okupljene oko SNSD, Igor Radojičić, i kandidata PDP-a i nekoliko opozicionih stranaka, Draško Stanivuković.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Iskreno ne zna ni on sta zeli. Postoji jedna glad za politickim nadmetanjem, i zasicenost postojecim koliko god imali najbolje rezultate i projekte u istoriji grada. On i skolu poceo pa ostavio. Sad ce grad voditi, uz neku suplju pricu bez ikakve vizije i znanja

M. Filipović

@Darko Eh, kakva politikanska mimikrija i žal za izgubljenim....... ko je znao pobjediti Dodikovog favorita i jaki SNSD, znat će rješavati uspješno i probleme u gradu Banjaluci...... ko je imao snage i hrabrosti istrpiti sve one verbalne pa čak i fizičke nasrtaje, uvrede i omalovažavanja u Narodnoj skupštini RS od Dodika i njegovih poslušnih skupštinskih ovci pa ih pobjediti , mudri Grci bi rekli : είναι άξιος (dostojan je!)

Snjezana Brkić

Bravooooo Drasko,samo napred

Snjezana Brkić

Samo napred Drasko,pobjeda je NASA,dosta je pritisaka i torture

Zole

Ko zna zašto je to dobro

Najnovije