Politika

Dogovorena saradnja SNSD-a i "disidenata" Socijalističke partije

Autori mondo.ba Brankica Spasenić

Predstavnici SNSD-a i Socijalističke partije Srpske (SPS) potpisali su danas sporazum o saradnji.

Izvor: SNSD

SPS su osnovali bivši funkcioneri Socijalističke partije na čijem čelu je Petar Đokić, a koji su bezuspješno tražili njegovu smjenu, nakon čega su osnovali i poseban poslanički klub u Narodnoj skupštini RS.

"U formiranju ove političke partije vidimo partnera sa kojima ćemo graditi odnose kroz lokalne izbore i na nivou poslaničkog kluba koji imaju u NSRS," rekao je Dodik.

Dodik je rekao i da je SNSD na današnjoj sjednici Izvršnog komiteta utrvdio da ostaje u koalicionoj saradnji sa partijma na nivou RS, te da se protive bilo kakvim drugim kolaicijama na lokalnim niovima u RS.

"Ako neko napravi koaliciju izvan kruga partijakoje čine kolaiciju na nivou RS, sa opozicionim ili nekim drugim partijama, naša saglasnost će biti povučena za njihove kadrove u tim optinama ili bilo gdje, gdje su imenovani njihovi kadrovi iz tih opština," rekao je Dodik.

Goran Selak je ispred SPS-a istakao da su danas potpisali sporazum o saradnji.

"I ranije smo imali dobru saradnju sa SNSD-om i veliki dio sadašnjeg članstva SPS-a zalaže se za saradnju sa SNSD-om," kazao je Selak.

Govoreći o situaciji u vezi sa raskolom unutar SP-a i Petrom Đokićem, Dodik je kazao da „oni imaju svoje odnose“.

"Mi ostajemo u saradanji i sa jednima i sa drugima. Ostaje sporazum sa Đokićem. Vjerujemo da ova politička partija ima dovoljno digniteta i kapaciteta da obilježi ovo političko vrijeme. Informisan sam da su formirali 35 opštinskih odbora širom RS, to je važan kapacitet," rekao je Dodik.