• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Dodik bi trebao da podnese ostavku

Autori mondo.ba Autori Tanjug

Srpska demokratska stranka najavila je danas da će pokrenuti sve mehanizme pred nadležnim institucijama, tužilaštvima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini kako bi se sprovela opsežna istraga o navodnom prisluškivanju opozicionih stranaka.

 Šarović: Dodik bi trebao da podnese ostavku Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je, naime, sinoć u Skupštini RS u žestokoj polemici sa opozicionim poslanicima rekao da zna sve što oni misle, jer ih prisluškuje, a danas je kazao da ta njegova izjava nije bila ozbiljna i da je to bio politički performans ili, "što bi se narodski reklo, samo zezanje".

Predsednik SDS-a Mirko Šarović rekao je na sjednici predsjedništva stranke da je njena obaveza da s "kolektivnom krivičnom prijavom svih poslanika nađe prostora i mogućnosti da se ovoj vrsti bezakonja stane na put".

Možda će vas zanimati

On je ovaj trenutak u kojem jedan od najviše rangiranih funkcionera iz RS-a vlastitim priznanjem u najvišem demokratskom telu u RS svojom izjavom priznaje da je vršeno nelegalno prisluškivanje narodnih poslanika ocijenio kao izuzetno važan.

"U svakoj normalnoj zemlji morao bi da podnese ostavku, ali znajući njegov moralni lik, to se neće dogoditi", kazao je Šarović i naveo da se radi o jednom od najtežih krivičnih djela.

Najavio je da će ukoliko se za to ukaže prilika, pokrenuti postupak za opoziv Dodika.

"Ovo nije zemlja bezakonja i jednog pojedinca, nego demokratska zemlja", rekao je Šarović.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Xy

Opet pocinje prepucavanje. Skupstinu treba definitivno ukinuti, ona vise nije narodna i sluzi za licne obracune vlasti i opozicije. Ne zna se koji su gori, srozali su institucije na najnizi nivo. Skupstina je dosad bila kao lose pozoriste, a sad je postalo naporno i slusati i gledati.

Bas

@Xy Tako je. Samo skupstine tome i sluze. Vlast hvali i usvaja, opozicija od svega pravi dramu. A ako hoces neku idilicniju atmosferu i vise konkretnog rada, tome sluzi Vlada, ministarstva, organi uprave, oni su ti izvrsni organi i tamo nemas opoziciju i poziciju nego svi tuku po zakonu koji Skupstina donese. A na narodu je da ocijeni da li vlast uobzirivsi sve dobro radi i da li opozicija ulijeva vece povjerenje ili samo bezveze drami

MONDO REPORTAŽE