• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković pripremio krivične prijave protiv Dodika i Lukača

Autori mondo.ba Autori Bojana Živanić

Poslanik Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini RS, Draško Stanivuković je kazao će zbog prisluškivanja podnijeti krivične prijave protiv člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika i ministra unutrašnjih poslova RS, Dragana Lukača.

 Stanivuković tužio Dodika zbog prisluškivanja Izvor: MONDO/Bojana Živanić

"Ovdje smo pripremili krivičnu prijavu protiv gospodina Dodika i Lukača (Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS) odmah po ukidanju vanrednog stanja i ona neće ići samo u Tužilaštvo RS nego i u Tužilaštvo BiH", kazao je Stanivuković.

Evo šta je Dodik rekao u Skupštini...

Igor Crnadak, poslanik PDP-a u NSRS kazao je danas za skupštinskom govornicom da je "besmisleno o bilo čemu govoriti nakon što je Dodik izjavio da prisluškuje opoziciju."

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović jutros je najavio tužbu protiv lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika nakon što je u Narodnoj skupštini izjavio "da prisluškuje opoziciju“.

Krivičnu prijavu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine protiv Dodika podnio je i "Transparency International" u Bosni i Hercegovini (TI BiH) , kako se navodi, zbog postojanja osnova sumnje da je kao službeno lice izvršio krivično djelo Neovlašćeno prisluškivanje i zvučno ili optičko snimanje.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE