• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova grupa Socijalista u NSRS: ''Petar Đokić nije star...''

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

U Narodnoj skupštini RS danas je predstavljena nova Poslanička grupa Socijalističke partije koju čine Srđan Todorović, Risto Marić i Dalibor Stević.

 Socijalisti novi klub u NSRS Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Poslanička grupa je osnovana nakon što su četiri poslanika ove stranke, nakon zahtjeva za smjenu predsjednika Petra Đokića i previranja koja su potom uslijedila, napustila poslanički klub SP-a, a neki su i isključeni iz stranke.

"Nastavljamo politički rad u okviru poslaničke grupe SP. Istup dijela poslanika i njihovi zahtjevi, nisu prihvatljivi niti način njihovog političkog djelovanja i pretstavljaju grubo kršenje statuta SP," rekao je danas Todorović.

Možda će vas zanimati

On je podvukao da je neprihvatljivo da se pitanje odgovornosti bilo kojeg funkcionera SP-a traži na bilo kojem drugom mjestu osim na organima stranke.

"Postoje određeni razlozi njihovog nezadovoljstva i oni su legitimni, a ima pitanja sa kojima se dijelom slažemo ali o njima raspravljamo na organima stranke. Neprihvatljivo je da se pitanje odgovornosti bilo kojeg funkcionera SP-a traži na bilo kojem drugom mjestu, osim u okvirima naše partije ili najrpije tu," rekao je Todorović.

Dodao je i da narodni poslanici koji su isključeni iz SP-a imaju statutarnu proceduru ukoliko žele da se vrate, odnosno da ponovo djeluju u okviru SP-a.

Na pitanje da li je vrijeme za "podmlađivanje" stranke, Todorović je kazao da njihov predsjednik Petar Đokić ima još dosta da da u politici.

"Ne mislimo da imamo starog lidera partije. Predsjednik partije ima još mnogo toga da da na ukupnoj političkoj sceni ali i Socijalističkoj partiji, a kada dođe vrijeme da nešto mijenjamo unutar SP-a, mijenjaćemo," rekao je Todorović.

Risto Marić koji je prvo istupio sa disidentima, a onda se „vratio“ u SP, danas tvrdi da su oni koji su krenuli drugim putem, osjetili da je i on nezadovoljan, te da se i on priključio nezadovoljstvu četvoro kolega.

Nije precizirao čime je konkretno bio nezadovoljan, a spomenu je samo određena "koaliciona rješenja". Podvukao je i da nijedan član partije nema pravo da istupa kako su on i „kolege“ u početku istupili.

"Sve što treba da se rješava, treba se rješavati u okviru stranke. Nisam otišao niti sam bio isključen, nego sam odlučio da svoja prava i drugo tražim preko organa stranke. Nemam pravo iznevjeriti biračko povjerenje, glasača koji su glasali za mene, ali i za SP," rekao je Marić danas.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE