• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbačeni članovi SP-a od Dodika traže pozicije socijalista

Autor mondo.ba

Nezavisni klub poslanika Socijalističke partije zatražio od predsjednika SNSD-a Milorada Dodika najmanje dva ministarstva u Vladi RS, kao i četiri pozicije pomoćnika ministra u resorima za trezor, turizam, porodicu i borce

 Izbačeni članovi SP-a od Dodika traže pozicije socijalista Izvor: Brankica Spasenić, MONDO

Pet bivših poslanika SP-a, koji su nakon neispunjavanja zahtjeva za smjenu Petra Đokića, predsjednika SP-a, formirali nezavisni poslanički klub, zatražilo je danas od Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, preraspodjelu pozicija iz kvote koja pripada socijalistima.

Oni traže najmanje dva ministarstva u Vladi RS, kao i četiri pozicije pomoćnika ministra u resorima za trezor, turizam, porodicu i borce.

Možda će vas zanimati

Osim toga, traže devet rukovodećih pozicija u javnim preduzećima s većinskim državnim vlasništvom, oko 30 ostalih rukovodećih pozicija, tri šumska gazdinstva, 12 direktorskih pozicija u osnovnim školama, te još nekoliko visokih pozicija u ostalim institucijama RS, prenose "Nezavisne novine".

"Imajući u vidu da Nezavisni klub čini pet narodnih poslanika, ili 8,77 odsto skupštinske većine, u cilju sprovođenja programa i politika za koje smo dobili povjerenje i podršku glasača, očekujemo učešće u vlasti i imenovanje kadrova koji na odgovoran i stručan način mogu obavljati povjerene poslove", stoji u zahtjevu.

Podsjećamo, pet poslanika Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini RS formiralo je nezavisni klub poslanika Socijalističke partije, koji će funkcionisati u tom formatu do ostavke Petra Đokića sa mjesta predsjednika Socijalističke partije.

Sve vijesti o krizi u Socijalističkoj partiji čitajte >>>> OVDJE

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE