• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selak i drugovi iz Gradskog odbora SP razmišljaju da tuže Đokića

Autori mondo.ba Autori Željko Svitlica

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka radi u punom kapacitetu i nije raspušten, a sud je potvrdio da su odluke predsjednika SP, Petra Đokića, nelegalne, rečeno je na današnjoj pres konferenciji Gradskog odbora SP u Banjaluci.

 Gradski odbor SP Banjaluka Selak Savanović Izvor: Mondo - Željko Svitlica

„Osnovni sud u Banjaluci je postupajući po našem zahtjevu po tužbi donio privremenu mjeru da stavlja van snage odluku o raspuštanjuGradskog odbora. Isto tako, stavljena je van snage i odluka o isključenju mene iz Glavnog odbora SP. Upozoravao sam Đokića i organe da donose nezakonite odluke i krše odredbe statuta, a sud je to potvrdio,’’ rekao je predsjednik GO SP u Banjaluci, Goran Selak.

Pročitajte i ovo

Vođa pobunjenih krajiških socijalista kaže da članstvo insistira bude pokrenuta krivična prijava protiv Đokića zbog kršenja statuta stranke, a da će on to razmotriti sa svojim pravnim timom, te da će tužbu zbog isključenja iz stranke uputiti i Milenko Savanović i Maksim Skoko.

Selak je podsjetio da su od premijera Radovana Viškovića tražili da smijeni Đokića, a da će nezavisni klub poslanika SP danas odlučiti o daljim koracima u ovom pravcu.

O stavu Dačića i socijalista u Srbiji

Odgovarajući na komentar da je Ivica Dačić podržao Đokića, Milenko Savanović je rekao da je u kontaktu sa Nikolom Šainovićem (Član glavnog odbora Socijalista u Srbiji) i da je informisan da se Socijalistička partija Srbije neće miješati u unutrašnje stvari SP u Republici Srpskoj niti će se svrstati na nečiju stranu.

 „Predsjednik kluba, drug Maksim Skoko, ima komunikaciju sa predsjednikom vlade“, dodao je Selak.

Selak je podsjetio da je gradski odbor na posljednjim lokalnim izborima imao podršku 11.000 građana, najavivši da u narednom periodu planiraju da održe sjednicu u proširenom kapacitetu gdje će predstaviti liste za lokalne izbore.

„Nastavljamo složno i još jači. To što je Petar Đokić radio nas ne zanima. On nek se bavi sa svojim problemima, a mi mu nećemo dozvoliti da udara na Krajinu i na Banjaluku,“ rekao je Selak i prepustio riječ "drugu Milenku Savanoviću."

Savanović je izjavio da je on "odavno upozoravao" na dešavanja u SP, ali da se njegov glas "nažalost nije čuo" sve do dok nije reagovao klub SP u Narodnoj skupštini RS.

„Naša izborna jedinica je u ukupnom rezultatu SP donijela 16.500 glasova (od 56.000 ukupno). Nažalost, četvrti put raspuštaju gradski odbor u Banjaluci jer postoje ljudi kojima ne odgovara jaka stranka u Krajini i Banjaluci“, kaže Savanović.

Bivši ministar rada kaže da je Đokić bio privatizovao stranku i da za njega i socijaliste u Krajini on više nije predsjednik.

Više o tome šta se dešava u Socijalistima pročitajte u sljedećim vijestima:

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE