• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od posebne sjednice NSRS - na redovnoj o položaju Srba u Crnoj Gori

Autor MONDO/Brankica Spasenić

Kolegijum Narodne skupštine RS odbio je danas zahtjev Kluba poslanika SDS-a za održavanje posebne sjednice NSRS sa tačkom – utvrđivanje autentičnosti dokumenta Program reformi BiH.

 Odbijen SDS-ov zahtjev za posebnu sjednicu, na redovnoj Deklaracija o položaju srpskog naroda u CG Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Prema riječima predsjednika NSRS Nedeljka Čubrulovića, razlog je što nije podnesena u skladu sa poslovnikom, odnosno nisu imali potreban broj potpisa poslanika.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić je rekao da „predsjednik skupštine RS nema petlju sazvati posebnu sjednicu jer je posluško“.

Možda će vas zanimati

"Obezbijedićemo poslovničku mogućnost da se ta sjednica održi u vrlo kratkom roku. Nećemo odustati. Nije da nije bilo u skladu sa poslovnikom, predsjednik NSRS ima mogućnost da na bilo koju inicijativu sazove sjednicu, ali on to neće da uradi. Tvrdim da ćemo obezbijediti zakonitu poslovničku mogućnost i sazvati sjednicu i raspraviti sve laži Željke Cvijanović, Radovana Višković i Milorada Dodika", kazao je Stanić.

On je danas komentarisao i izjave Milorada Dodika da bi neki poslanici SDS mogli „promijeniti stranu“, a izjavio je da SDS nije uzzrman i da to mogu biti samo pojedinci.

 "SDS neće nikada biti uzdrman. Neka kaže koja su to imena. To su notorne laži", dodao je Stanić.

Deveta redovna sjednica Narodne skupštine RS počeće 18. februara, a na dnevnom redu je 19 tačaka, među kojima i prijedlog Deklaracije Narodne skupštine Srpske o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori na inicijaticvu poslanika Nebojše Vukanovića (SDS).

Takođe, poslanik PDP-a Draško Stanivuković juče je podnio inicijativu da se službena vozila u RS obilježe i da se njihova cijena ograniči na oko 50.000 KM, ali ona nije prošla.

Čubrilović je objasnio da i u tom slučaju nije ispoštovana poslovnička procedura, a iznio je lično mišljenje da se treba uvesti reda u korištenju službenih auta, ali da je to posao izvršnih organa.

Čubrilović je kazao da je posljednja tačka predstojeće redovne sjednice „izbor i imenovanja“, ali da se još uvijek ne zna da li će tada biti izabran potpredsjednik NSRS iz reda bošnjačkog naroda.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE