Kuhinja

Aromatična piletina sa rižotom, gotova očas posla! (RECEPT)

Autor Vesna Kerkez

Kada jednom probate, spremaćete ga stalno!

Izvor: iStock/Getty Images Plus/belchonock

Mnogi misle da su zdrava jela neukusna i zato radije biraju neka masnija, začinjenija... Ali, ovaj recept dokazaće vam da zdravo jelo i te kako može da bude ukusno i da se brzo spremi. 

Sastojci:

Tri pileća filea

Dve kašike maslinovog ulja

So i biber po ukusu

Prstohvat ruzmarina

Prstohvat peršuna

Manja glavica crnog luka

Šolja i po pirinča

Pola kašičice karija

150 mililitara pavlake za kuvanje

Jedan limun

Priprema:

Piletinu isecite na manje komade, posolite i pobiberite prema ukusu. U dublji tiganj sipajte dve kašike maslinovog ulja, zagrejte, pa stavite piletinu da propržite. Odozgo pospite malo ruzmarina i peršuna, pa dodajte isceđen sok od jednog limuna. Ostavite da se krčka na tihoj vatri dok piletina ne bude gotova.

U međuvremenu, skuvajte pirinač, a zatim ga ocedite.

Izvadite meso iz tiganja, a u soku koji je preostao stavite sitno iseckan luk da se krčka, pa u to dodajte skuvan pirinač. Posolite i pobiberite po želji, dodajte još malo ruzmarina, kari, pa u to sipajte i neutralnu pavlaku. Dobro promešajte, ostavite kratko da se ukuva i sklonite sa vatre.

Rižoto i piletinu servirajte zajedno, a najbolje je da ih kombinujete uz neku salatu.

(MONDO)