Kuhinja

Najbrži recept za božićnu česnicu: Poznati srpski kuvar otkrio recept za laganica pogaču

Autor Dragana Božić

Evo kako da najbrže i najlakše moguće pripremite božićnu česnicu.

Izvor: Screenshot/TV Prva

Priprema česnice nezaobilazan je dio Božića. Ovu posebnu pogaču domaćice pripremaju na božićno jutro, a kuvar Bojan Stanimirović je gostujući u Jutarnjem programu TV Prva otkrio recept za najbržu i najlakšu česnicu.

Sastojci:

670 grama brašna

550 mililitara vode

Kesica kvasca

Dvije kašičice soli

Kašika šećera

Priprema:

Kvasac pomiješajte sa 200 mililitara vode i ostavite da naraste.

U veću posudu pripremite sve suve sastojke, izmješajte, zatim u njih dodajte narasli kvasac i ostatak vode. Sve dobro izmješajte varjačom, prekrijte tijesto i ostavite da naraste pola sata.

Pogaču prebacite u pripremljen pleh, po želji ukrasite i pecite u rerni zagrijanoj na 250 stepeni oko 45 minuta.

(MONDO)