Kuhinja

Najslađi medenjaci - savršeno idu uz čaj i kafu

Autor Bojana Ninković

Popularni zimski slatkiš

Izvor: YouTube/Screenshot

Keksići od meda savršeni kao posluženje uz čaj i kafu u zimskom danima. Pripremite ih danas i mirni ste narednih nedelju dana, jer jako dugo ostaju sveži. 

Sastojci:

500 g mekog brašna

120 g putera

4 supene kašike meda

 190 g mljevenog šećera

2 jaja

1 kafena kašičica cimeta

1/2 kafene kašičice sode bikarbone

Glazura:

3 bjelanjka

400 g šećera u prahu

2 kašičice limunovog soka

Priprema:

Puter pjenasto umutiti sa šećerom i dodati jaja, med i mutiti dalje. Pomiješati sodu i začine sa malo brašna i dodati u masu. Umijesiti tijesto uz dodavanje brašna. Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi. Hladno tijesto razvući na pobrašnjenoj podlozi i vaditi oblike modlicama. Peći u rerni zagrijanoj na 175 stepeni C, 10-12 minuta.

Šećerna glazura: Čvrsto umutiti šećer u prahu, bjelanjke  i  limunov sok. Po želji dodati jestive boje i četkicom premazati medenjake.