• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 trikova profesionalnih kuvara za tjesteninu: Uvek će biti savršena, nikad više nećete ponoviti najčešće greške!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Ako volite tjesteninu, dobro ovo zapamtite - biće ukusnija, imaće ljepšu teksturu!

 5 trikova profesionalnih kuvara za tjesteninu: Uvek će biti savršena, nikad više nećete ponoviti najčešće greške! Izvor: YouTube/Friend-Cheap Menu

Ako volite tjesteninu, potpuno vas razumijemo - sprema se brzo, možete da birate oblik i ukusni sos, da stavite puno povrća, meso ili ukusni sir koji se "razvlači"...

Recepti za pastu često sadrže samo "obarite po uputstvu", ali postoje trikovi koji pastu čine ukusnijom.

Zapamtite ove trikove profesionalnih kuvara i ne ponavljajte najčešće greške!

1. Velika šerpa

Zaista velika, jer će u premaloj šerpi špageti, pene ili bilo koja druga pasta postati slijepljena i nejednako će se skuvati. Možda ćete dobiti i one komade koje ćete poslije morati da stružete s dna šerpe. Tjestenina se kuva u velikoj posudi, u velikoj količini vode.

Izvor: YouTube/Friend-Cheap Menu

2. So

Profesionalni kuvari kažu, voda za tjesteninu mora da ima ukus "kao morska voda". Dakle dobro posolite, nemojte samo reda radi da prođete slanikom iznad šerpe, dobićete bljutavu testeninu.

3. Ulje

Možda ste čuli da će spriječiti da se tjestenina slijepi, ali to je mit. Ulje nemojte stavljati, samo će isplivati na površinu i tjestenina će biti masna kada je procijedite. Ono što spriječava testeninu da se slijepi su mehurići dok voda ključa.

4. Vrijeme kuvanja

Suva testenina se kuva dok spoljašnji dio ne postane bjeličast, ali sam centar komadića tjestenine i dalje izgleda žuto, ili je na dodir tvrđi.

Izvor: YouTube/Friend-Cheap Menu

Ostatak procesa kuvanja će završiti u toplom sosu, koji će i upiti i postati još ukusnija.

5. Nakon kuvanja

Makar jednu kutljaču vode u kojoj se tjestenina kuvala dodajte sosu. Ta voda je puna skroba koji je tjestenina otpustila tokom kuvanja i učiniće sos gušćim i svilenkastim.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop